Израел е взел решение за премахване на иранското военно присъствие

...
Израел е взел решение за премахване на иранското военно присъствие
Коментари Харесай

Израел иска демилитаризирана зона по границата със Сирия

Израел е взел решение за унищожаване на иранското военно наличие от сирийска територия в дълбочина от 40 км. от Голанските възвишения , заяви йорданският в. „ Ал Джарида “.

Източникът на информацията, който остана неназован, споделил, че по време на изненадващата аудиенция на сирийския президент Башар Асад в Москва предходната седмица Асад предал на съветския президент Владимир Путин посланието на израелския министър председател Бенямин Нетаняху: Дамаск ще се съгласи за основаване на демилитаризирана зона с дълбочина 40 км от границата с Израел като част от съглашение сред двете страни, само че единствено в случай че Израел не работи за премахване от власт на режима на Асад.

Според обявата по-късно Путин се обадил на Нетаняху, с цел да ревизира известието, и израелският министър председател бил споделил, че има желанието да одобри договорката, само че добавил, че остава в действие задачата на Израел за премахване на Иран и „ Хизбула “ от Сирия.

Според източника на информацията Йерусалим гледа на Асад като на последния президент от алевитската общественост, което е намек за предстояща смяна в режима в Дамаск – най-малко към държавно управление, което клони по-малко към Иран – което би било желано от Израел, съобщи БГНЕС.

Източникът добавил, че след успеха против „ Ислямска страна “ (ИД)конфликтът в Сирия щял да стане „ по-сложен “, имайки поради че в страната ще се получи вакуум във властта. Подкрепяните от руснаци, сирийци и иранци сили, които се борят против ИД, също по този начин се пробват да изтласкат бунтовническите групи, които в този момент се опълчват и на режима в Дамаск. Огласените към този момент съветски ползи подхождат и на тези на Иран – опазване на Асад на власт, твърди в. „ Джерусалем пост “.
Досега Израел е взел участие в бойни дейности единствено по периферията на войната, главно отговаряйки на ориентиран към него огън по северната граница и случайно е бомбардирал позиции, в това число арсенали и теоретичен център, за който се предполагаше, че създава химически оръжия. Дамаск и Йерусалим също по този начин са си разменяли съществени закани, като Нетаняху даже заплаши, че ще бомбардира двореца на Асад, а сирийски представители предизвестиха за „ рисковите последици “ от израелските удари против цели в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР