Израел днес обяви, че нарушителите на нови ограничения в борбата

...
Израел днес обяви, че нарушителите на нови ограничения в борбата
Коментари Харесай

Строги мерки! До $5800 глоба в Израел за нарушители на Covid ограниченията

Израел през днешния ден разгласи, че нарушителите на нови ограничавания в битката с ковид към този момент ще получават по-високи санкции, съобщи ДПА.

Всеки, който провежда „ демонстрация, веселба, конференция, гала, фестивал и развлекателно-художествени спектакли в нарушаване на разпоредбите “, ще бъде санкциониран до 20 000 шекела (5860 долара), реши държавният щаб за битка с ковид.

Наказанията важат и за отварянето на учебни заведения. Някои ултраортодоксални учебни заведения възобновиха занятията в нарушаване на наредбите за битка с епидемията.

Отваряне на търговски обект без позволение може да бъде осъдено с санкция до 10 000 шекела според новите санкции, които би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание.

Израелското здравно министерство разгласи 811 новозаразени с ковид за последните 24 часа, с което общият брой на инфектираните става 315 589 души, съобщи ТАСС.

За последното денонощие са умряли 26 пациенти с ковид и общо смъртните случаи стават 2579 при население от 9 милиона души.

В момента в Израел с ковид са приети в болница 9644 души, като 385 са в тежко положение, а 163 души се нуждаят от изкуствено дишане. От началото на епидемията в страната са оздравели 303 366 души.

От през вчерашния ден в Израел стартира вторият стадий на намаляване на въведената на 18 септември карантина. Възобновяват се образователните занятия от първи до четвърти клас, започнаха още веднъж да работят бръснарските и козметичните салони, позволено е провеждането на религиозни церемонии до 10 души на закрито и 20 навън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР