Израел да не отговаря на иранската провокация и атака, защото

...
Израел да не отговаря на иранската провокация и атака, защото
Коментари Харесай

Експерт по национална сигурност: Израел да не отговаря на иранската провокация! Иран да бъде изолиран на глобално ниво!

Израел да не дава отговор на иранската провокация и офанзива, тъй като това единствено в допълнение ще ескалира обстановката в Близкия изток. За това прикани в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " специалистът по национална сигурност Ивайло Иванов.

" Ако Израел се въздържи от отговор на Иран нещата най-малко за известно време могат да останат на това равнище. Защото в случай че Израел отговори, това ще бъде следващият кръг на ескалация, който най-вероятно ще принуди още веднъж Иран да отговори на Израел. И влизайки в този пинг-понг на взимноразменящи се удари, не се знае по кое време някой ще направи неверна преценка, ще нанесе удар върху обект или даже без да желае ще нанесе провали на съперника, които той счита за неприемливи, което към този момент ще отвори пътя към огромен пълномащабен спор ", сподели Иванов.

Той обърна внимание, че всички страни от Европейски Съюз би трябвало да подхващат спомагателни политически и стопански ограничения, които да изолират Иран: " Не просто вербално да осъдят дейностите на Иран. Защото военният отговор, който Израел би дал на тази иранска офанзива, няма да е нещо, което ще донесе мира в региона. Ако би трябвало даже налагането на доста по-тежки наказания по отношение на Иран, би трябвало и принуждаването на израелския министър председател Бенямин Нетаняху да направи стъпки за напредъка във връзка с разрешаването на Израело-палестинския спор, тъй като това е другата част от уравнението. Не може да има усмиряване на обстановката в Близкия изток без намиране на формула за решение на Израело-палестинския спор, то най-малко да стартира процеса за намирането на формула, защото това не разрешава на останалите страни в района изцяло да се солидаризират с Израел, макар че Иран е техен главен зложелател ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР