Изпуснали сте скъпия си смартфон във вода? Разлели сте я

...
Изпуснали сте скъпия си смартфон във вода? Разлели сте я
Коментари Харесай

Как да спасим телефона си при намокряне с вода

Изпуснали сте скъпия си смарт телефон във вода? Разлели сте я по екрана му? Не се паникьосвайте, към момента има какво да извършите, написа Yahoo News.

Независимо дали апаратът е паднал в тоалетната или сте го бутнали без да желаете в мивката, това несъмнено е неприятно преживяване. Все отново не всичко е изгубено. Действайте бързо и е допустимо да спасите телефона си или най-малко да минимизирате вредите. Разбира се, от време на време нищо не е в положение да помогне, само че в случай че сте късметлии, тези елементарни препоръки ще ви оказват помощ.

Незабавно извадете батерията

И по този начин, накиснали сте телефона си. Първото нещо, което незабавно би трябвало да извършите е да извадите батерията. Водата и електронните съставни елементи не си прилягат добре, както сами може да предположите. Затова е значимо да спрете всяко протичане на ток през апарата. Ако не може да извадите батерията, алтернативата е незабавно да загасите телефона.

Намокрете го отново

Да, тъкмо по този начин. Това е идната част - според от това в какво сте изпуснали телефона, може да се наложи да го потопите още веднъж. Ако да вземем за пример сте го изпуснали в солена вода или сте го залели с Кока-кола, химикалите в тези течности могат да кристализират и да повредят апарата, в случай че просто го оставите да изсъхне.

За да се справите с това намерете една кана с преварена вода и измийте вътре телефона. По този метод ще неутрализирате абразивните частици. Разбира се, в случай че апаратът е единствено малко влажен, по-добре е да си спестите тази стъпка. Пълното наново потапяне е на първо място при положение на заливане с безалкохолни питиета и морска вода.

Разглобете апарата

Следващата стъпка е да премахнете течността от самия уред. Разглобете го до колкото можеше и с разклащане изхвърлете капките. Уверете се, че навътре в апарата няма останала течност. Отделете особено внимание на слотовете за SIM и microSD карта, които елементарно биха могли да задържат течността.

След това идва ред на самото изсушаване. Тук търпението е основно, не се поддавайте на желанието да пуснете още веднъж апарата - не и преди да сте се уверили, че е изцяло изсъхнал. Оставете телефона във вакуумираща торбичка, прибавете силициево пакетче, в случай че разполагате с такова (може да го откриете в кутиите за обувки) и го оставете най-малко 48 часа. Така кондензацията ще избие, а силицият ще изсуши влагата. Ако след целия този развой към момента може да видите капчици и мехурчета по екрана, значи за жалост нямате шанс.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР