Изправени сме пред същата ситуация като през октомври и ноември,

...
Изправени сме пред същата ситуация като през октомври и ноември,
Коментари Харесай

Заразата се движи много по-бързо от предишния пик


Изправени сме пред същата обстановка като през октомври и ноември, само че в този момент нещата се движат по-бързо. Заразата в София е доста по-бърза от предходния пик. Поради тази причина се опитваме оптимално бързо да вземем превантивни ограничения, изясни шефът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев. Той разяснява пред Българска национална телевизия решението за въвеждането на строги ограничавания в столицата от събота.

Положението е съществено, лечебните заведения са запълнени, има от ден на ден приети в болница деца: " За София имаме 21 000 позитивни случая, от тях единствено за март инфектираните са 9 000. Броят на позитивните медици са 163, а на контактните деца 2957. Броят на контактните възпитаници също е доста висок. На база тези данни се дават предложенията за затваряне ".

Това, което предлагаме е да се затворят МОЛ-овете, комерсиалните центрове, фитнесите и заведенията за 14 дни. Ще предложим стягането на ограниченията да стартира от събота, сподели доктор Данчо Пенчев. Предлага се краткотрайно затваряне на казина, танцови зали, театри и други места за културни мероприятия, само че на фризьорски салони - не.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР