Изпратихме тежка политическа година - два неуспешни парламента, накрая беше

...
Изпратихме тежка политическа година - два неуспешни парламента, накрая беше
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Президентът Радев трябва да разбере, че не е патрон на това правителство

Изпратихме тежка политическа година - два несполучливи Народното събрание, най-после беше основано болшинство и излъчено държавно управление, което май няма да има 100 дни да се подреди, тъй като го започнаха от първия ден. Това съобщи пред заместник-председателят на Народно събрание и съпредседател на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

„ Кризите и напреженията в другите сфери чакат своите решения. Сигурен съм, че има потенциал това да се случи “, разяснява Атанасов.

„ Основните фигури в политическия живот през днешния ден обаче би трябвало да схванат, че имаме нова обстановка, Президентът Радев би трябвало да разбере, че не той патрон на държавното управление. Това е постоянно държавно управление, излъчено от Народното събрание. Стефан Янев би трябвало да разбере, че към този момент е боен министър в постоянно държавно управление, а не е министър председател със лично мнение. Бойко Рашков би трябвало да разбере, че е единствено министър на вътрешните работи. И всички най-после би трябвало да схванат, че новият министър председател се споделя Кирил Петков и че има четворна коалиция с политически антиподи в нея “, добави той.

По думите му страната има потребност от политическа непоклатимост, която е пристигнала с този парламент и излъченото държавно управление.

„ Когато споделям, че всеки би трябвало да разбере къде му е мястото, включвам и мандатоносителят, който носи най-голямата отговорност за протичащото се през днешния ден в страната. Аз доста им съчувствува на тези млади и образовани хора в „ Продължаваме промяната “, само че те би трябвало да схванат своята отговорност “, сподели още Атанасов.

Той счита, че е неотложно да се сътвори механизъм на някакъв вид съдружен съвет, който да разисква провокациите пред страната, с цел да не се позволява „ Борисов и хората му от ГЕРБ да вбиват клинове “.

Той упрекна някогашните ръководещи от ГЕРБ, които 12 години не са приключили газовата връзка с Гърция, а са потърсили сметка на енергийният министър Александър Николов за забавянето, откакто той заема поста от 20 дни.

„ За тези 30 години народна власт политическата мощ, която най-сериозно обслужваше съветските ползи в България, е ГЕРБ. За една година беше прокаран съветския поток, с цел да може руснаците да прекарат газ на приятелите си в Сърбия “, сподели той, като добави, че България е платила тръбопровода на наша територия, макар че нямаме никакъв интерес от това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР