Изпратихме най-топлата Коледа от 92 години насам. Необичайно високи температури

...
Изпратихме най-топлата Коледа от 92 години насам. Необичайно високи температури
Коментари Харесай

92-годишен рекорд падна в България, случи се нещо историческо, което ще се помни дълго!

Изпратихме най-топлата Коледа от 92 години насам. Необичайно високи температури ни чакат и на Нова година, написа в. " Телеграф ".

 22 градуса доближи живакът на Рождество Христово в Монтана. Това е единствено с градус по-малко от абсолютния температурен връх за 25 декември. Той е регистрира през далечната 1925 година в Бургас, където са измерени 23 градуса.

Нечувано топло на Коледа беше и във Видин, Враца, Ловеч и Пловдив, където термометрите посочваха по 20 градуса.

В идващите дни обаче стартира захлаждане. Увеличение на облачността следва още на следващия ден. В петък, на 29 декември, даже ще вали сняг в София, както и в Предбалкана и по високите полета, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Дебела снежна завивка обаче няма да се образува, а в доста региони на страната, най-вече в Източна България, преваляванията ще са от дъжд. Следващият ден - 30 декември, ще е най-студеният в последната седмица на годината, като оптималните температури ще са от порядъка на 3-8 градуса, а също така ще е много прохладно. 

Ново внезапно стопляне се задава в последния ден на отиващата си 2017 година На 31 декември, както и в първите дни на новата година се чака живакът да доближи 14-15 градуса. Не е изключено на някои места още веднъж температурите да доближат летни стойности от към 20 градуса.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР