Изпратени на Украйна западни оръжия се оказват в Близкия изток

...
Изпратени на Украйна западни оръжия се оказват в Близкия изток
Коментари Харесай

Путин: Оръжия, изпратени на Украйн а, са в ръцете на талибаните

Изпратени на Украйна западни оръжия се оказват в Близкия изток и попадат в ръцете на талибаните, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин.

" Сега споделят - оръжие от Украйна се появява в Близкия изток. Разбира се, че се появява, тъй като го продават ", съобщи Путин на среща с новия състав на съветската Обществена палата (руски съвещателен орган - бел.ред.).

Украйна споделя, че управлява строго всички оръжия, които ѝ се доставят. Представители на някои западни служби за сигурност обаче показват безпокойствие и Съединени американски щати желаеха от Украйна да направи повече, с цел да се оправи с по-общия въпрос за корупцията, отбелязва Ройтерс.

През юни предходната година генералният секретар на " Интерпол " Юрген Щок предизвести, че някои модерни оръжия, изпращани за Украйна, може да се озоват в ръцете на проведени незаконни групи.

Доклад за войната в Украйна и противозаконната оръжейна търговия, направен от организацията " Глобална самодейност против транснационалната проведена престъпност ", уточни през март, че все още няма доста приключване на оръжия от зоната на украинския спор.

" Всеки казус обаче навежда на мисълта по-специално, че в случай че към този риск не се подходи самодейно и с въображение, когато актуалната война завърши, украинското полесражение би могло и ще стане нов боеприпас на анархията, въоръжавайки всички - от бунтовниците в Африка до гангстерите по улиците на Европа ", написа в отчета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Осемте най-големи западни донори на оръжия за Украйна, ръководени от Съединени американски щати, дадоха обещание на Украйна оръжия на обща стойност минимум 84 милиарда евро, съгласно данни на " Института Кил за международна стопанска система ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР