Изповедта – това е свещено тайнство, в което участват двама

...
Изповедта – това е свещено тайнство, в което участват двама
Коментари Харесай

Вижте какво не трябва да говорите по време на изповед

Изповедта – това е свещено свещенодействие, в което вземат участие двама – човек, взел решение да си признае неправилни действия и мисли, и духовник.

Последният извършва ролята на медиатор, неговата задача е да помогне на индивида да се покае пред Бога. А да съди и санкционира – това не е негова работа.

Подготовка за изповед

Не се предлага да се оправдавате. Иначе каква изповед ще бъде, когато човек не се смята виновен за направеното от него. Оправданието: „ Случи се ето какво. И ето кой в най-голяма степен е отговорен, а не аз. “ Ако ти не си отговорен за нещо, не приказва за него.

За какво не би трябвало да се приказва по време на изповед

Свещениците считат, че в никакъв случай не би трябвало да се приказва за другите. Няма значение кой е повлиял на твоето решение да извършиш грях, преживееш греховно възприятие, да затаиш греховни мисли.
Ние молим Бог за амнистия за греховете си. В това се състои същината на изповедта.

Какво би трябвало да приказваме по време на изповед

Трябва да съобщите какъв грях сте направил. При това не е наложително да разкажете по какъв метод сте го направил. Често даже е ненужно. Смята се, че Бог вижда и знае всичко. Основното е да се разкайвате, да кажете къде точно сте сбъркал.
Свещеникът се явява медиатор. Той ще ви изслуша и ще се помоли за душата ти. Подробности по отношение на свършения грях на него не са му изключително нужни.

Може да се разкайвате за всевъзможни грехове, както огромни, по този начин и дребни. Всяка вина, дори незначителната, е малко камъче, което тежи на душата, което последователно образува огромен товар.
„ Съществува един доста значим миг в подготовката за изповед – това е да преодолееш страха да бъдеш наказан от свещеника. Знаейте, че свещеника няма да го удивите. Той всеки ден приема десетки изповеди. Също по този начин на свещеника му е неразрешено да нарушава найната на изповедта. Това, което е казано на изповед – това е загадка. “

„ Ще ви бъде показано мястото, където ще се извърши изповед. Към вас ще се приближи духовник, ще ви прочете преди изповедална молитва, ще ви подсети за искреността на молитвата. След това ще се приближите до масичка, на която има кръст и святото Евангелие, ще се прекръстите три пъти, ще целунете кръста с Евангелието и ще кажете името си, което е било кадено при кръщенето. “
Тогава свещеникът изслушва изповедта, след края покрива с епитрахил главата на каещия се и чете молитва. След това този, който се е изповядал, се кръсти и още веднъж целува кръста и Евангелието. След това би трябвало да помоли от свещеника благословия “. Така протича изповедта в черква.

Какво ще стане, в случай че скриете нещо от свещеника? „ Случва се човек от неспокойствие и/или от позор да скрие някой грях. Товава вместо помилван може да бъде наказан от Бог. Тогава е належащо да съберете храброст и още веднъж да пристъпите към изповед и да разкажете както е истината. Помнете, че се изповядвате пред Бог, а той знае за всичко осъществено. Него не можеш да го излъжеш. “

Главният принцип на изповедта – това е да бъдем откровени и почтени.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР