Използването на предпазни колани в автобусите ще стане задължително. Това

...
Използването на предпазни колани в автобусите ще стане задължително. Това
Коментари Харесай

Коланите в автобусите ще станат задължителни

Използването на защитни колани в рейсовете ще стане наложително. Това е залегнало в промени в Закона за придвижване по пътищата, които ще бъдат оповестени за публично разискване на 23 април. Това съобщи на брифинг транспортният министър Ивайло Московски, представен от Дарик радио. Към момента потреблението на колани не е наложително, само че, когато такива има, това е разумно и елична отговорност на пасажерите, уточни Московски.
Новите ограничения за сигурност, с които транспортният министър се ангажира при предходна злополука с рейс, ще залегнат в разпоредба, откакто се одобри новия Закон за придвижване по пътищата. „ Има работна група в министерството, която ги приготвя и те ще бъдат част от разпоредба, която обаче следва закон. А законът сега се прави за придвижване по пътищата, там се разделя на три обособени закона. На 23-ти този месец законът ще бъде оповестен за обществено разискване. След като бъде признат, след общественото разискване, след спор в Народното събрание, ще бъде издадена и разпоредба “, сподели Московски.
Автобусът е напълно нов и има колани, само че не е ясно какъв брой от пасажерите са се съобразили с инструктажа при потеглянето, сподели по-рано за Дарик радио Ивайло Константинов, един от притежателите на компанията „ Юнион Ивкони ”, чийто е авариралият рейс.
Веселин Георгиев е водачът, управлявал рейса по време на случая, като първичната инспекция демонстрира, че професионалните му документи са изрядни, добави Московски. „ Има годна карта за подготовка до 2019 година, годно уверение за психическа валидност до 2020 година и годна цифрова карта “, сподели още той. Нарушения в документите на рейса също не са открити до момента. Проверява се,дали е имало предпътен обзор на рейса, медицински обзор на водачите и дали са се спазвали графиците. Екипи на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ” са както на мястото на случая, по този начин и в офиса на автобусната компания.
Пътната инфраструктура не е причина за злополука, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. По думите му разбор на сектора е посочил, че асфалтовото покритие, маркировката и мантинелите са в положително положение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР