Използването на платежни системи от страна на Вашингтон за политически

...
Използването на платежни системи от страна на Вашингтон за политически
Коментари Харесай

Путин предупреди: САЩ бъркат, използвайки долара като политическо оръжие

Използването на платежни системи от страна на Вашингтон за политически цели подкопава щатския $ като световна валута. Това разгласи съветският президент Владимир Путин по време на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, оповестяват съветските медии.

" Що се отнася до нашите американски сътрудници, които слагат ограничавания, в това число такива за доларови транзакции, считам, че това е огромна стратегическа неточност . По този метод те подкопават доверието в $ като аварийна валута ", разяснява съветският държавен глава.

Путин добави, че Русия няма желание да се откаже от щатския $ , защото той всеобщо се употребява в интернационалната търговия и от бизнеса.

" Ще продължим да използваме американския $ в случай че Съединени американски щати не ни попречат да го създадем ", посочи Путин в заключителното си послание към водачите на БРИКС.

Руският президент обаче подчертал нуждата от други валути в международната търговия и появяването на нови аварийни валути като рублата .

Путин обяснил ликвидацията от страна на Русия на притежаваните американски държавни скъпи бумаги и увеличението на националните златни запаси като тактика за минимизиране на рисковете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР