“Използването на фалшиви новини и факти цели упражняване на определен

...
“Използването на фалшиви новини и факти цели упражняване на определен
Коментари Харесай

Доклад на родните служби разкрива нещо страшно за Фейсбук

“Използването на подправени вести и обстоятелства цели практикуване на избран надзор и напън върху обществото и неговите настройки. Основни проводници и канали за подправените вести са обществените мрежи като “Фейсбук ” и “Туитър ” и интернет връзките ”, написа " Труд ".

Това установяват службите в Годишния отчет за положението на националната сигурност на страната през 2018 година Той беше признат от парламентарните комисии по икономическа политика и наблюдаване на приходните организации. Очаква се до края на седмицата да бъде гласуван и в пленарна зала.

Службите установяват, че все по-актуални стават финансовите измами посредством интернет банкиране и криптовалути. От частта в отчета за киберсигурността стана ясно, че се усилват честотата, обсегът и разнообразието на кибепрестъпленията у нас.

Измамите с Данък добавена стойност понижават, само че има наклонност за усложняване на механизмите за тяхното осъществяване. Регистрирани в България компании имат поддържаща роля в интернационалните кръгови измами, написа в отчета. Според създателите на документа проведената престъпност за трафик на хора, контрабанда на цигари и Данък добавена стойност измами понижава през 2018 година

“Щетите за държавния бюджет от закононарушенията против митническия режим, данъчната, паричната и осигурителната система оказват директно влияние върху стабилността на фискалната система, лимитират опцията за повишение на виталния стандарт на популацията ”, написа още в отчета.

В частта за енергийната сигурност написа, че страната ни има за цел да подсигурява сигурността на газовите доставки, като се загатва съдействието на институциите към плана за Южния газов кулоар и хъб “Балкан ”.

Междувременно през вчерашния ден следобяд обществените мрежи фейсбук и инстаграм се сринаха. За часове потребителите в България, Сърбия, Гърция, Грузия и други не можеха да употребяват техните услуги. Въпреки опитите на екипите, отговарящи за поддръжката на обществените мрежи да върнат естественото им действие, и фейсбук, и инстаграм продължаваха да се срутват и милиони консуматори нямаха достъп до тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР