Изпитването на болка е не само неприятно усещане, нарушаващо качеството

...
Изпитването на болка е не само неприятно усещане, нарушаващо качеството
Коментари Харесай

Лесен трик, с който да се отървете от болката в кръста

Изпитването на болежка е освен неприятно чувство, нарушаващо качеството на живот, само че и сигнал за неправда в организма.
Проучване демонстрира, че болката в кръста е едно от най-честите неприятни мъчителни усещания  изпитвано в някакъв миг през живота от съвсем 80% от хората.  , Тя е по-характерна за третата възраст, заради напреднали дегенеративни промени и изкривявания, както и при избрани специалности и тежък физически труд, само че и младите не за застраховани от неприятното чувство.
Може да е безобидна, само че и да се дължи на заболяване, което изисква лекарска интервенция, заради което е уместна консултация със експерт, в случай че продължи прекомерно дълго, остра е или се повява от време на време.
Причините за болките в кръста може да се дължат на проблеми с междупрешлените дискове, гръбначни изкривявания, дискови хернии, прищипване на нерв, разнообразни формирания и възпаления на гръбначния дирек, контузия, пренатоварване, неправилна стойка и други. Заседналият метод на живот и стоящата специалност също са причина за болежка в кръста , защото натоварват прешлените за сметка на отслабени мускули на седалището и корема.

Профилактиката в това число със спорт е постоянно по-добро решение от лекуването. Когато към този момент сте в плен на болката, може да облекчите положението си с болкоуспокояващо, само че решението ще е краткотрайно – до момента в който работи вълшебната таблетка.
В търсене на по-трайно и работещо решение открихме упражнение от йогата, което освен облекчава болката, само че и оказва помощ за подсилване на гръбнака, както и защищава от задълбочаване на казуса. Упражнението е елементарно и прелестно, уместно за съвсем всички възрасти, като с него би трябвало да внимават единствено хората с прещипан нерв, за които се предлага първо консултация с физиотерапевт и по-късно пристъпване към трика за справяне с болежка в гърба.
„ Позата на детето “ е позната в йогата като удобна за разпъване на цялото тяло и издължаване на гръбначния дирек. Тя усилва притока на кръв в застегнатата зона на гръбнака и по този начин поддържа възобновяване.
Изпълнява се по следния метод. Застанете на пода на колене и притиснете гръдния панер към коленете. Задръжте 2 минути. Ръцете могат да бъдат опънати пред вас, само че и отпуснати край тялото. Под главата може да поставите възглавничка за повече улеснение. Дишайте надълбоко и мислете по какъв начин болката напуща тялото ви.
При болежка в кръста, която е остра и не отшумява, постоянно имайте поради, че е вероятен проблем и с вътрешните органи – примерно бъбреците – и не отлагайте консултация с доктор.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР