Изпитанията на ваксината срещу новата коронавирусна инфекция под формата на

...
Изпитанията на ваксината срещу новата коронавирусна инфекция под формата на
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID под формата на кисело мляко образува антитела

Изпитанията на имунизацията против новата коронавирусна зараза под формата на кисело мляко, създадена от Института за пробна медицина, потвърдиха, че препаратът дава добър резултат при образуването на антитела в лигавиците и кръвта, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Ваксината се отнася към типа мукозални имунизации и се приема под формата на кисело мляко. По предписание антигените в сходни препарати са заключени в микрокапсули, които ги пазят от ферментите на стомашночревния тракт.

Руските учени, ръководени от проф. Александър Суворов, са провели опити с лабораторни животни. Преимуществото на имунизацията е, че тя провокира оптимален имунен отговор посредством лигавиците и заради тази причина спада към мукозните препарати. Реакцията на лабораторните животни при образуването на антитела против ковид е била доста добра както в кръвта, по този начин и в лигавиците им. Суворов означи, че екипът е записал положителни резултати и при клетъчния имунитет.

Освен антитела, препаратът е генерирал и характерните Т-лимфоцити, които убиват клетката, инфектирана от ковид. По неговите думи това е доста значим детайл за основаването на ефикасна ваксина, а това е налице при създадения способ с потреблението на кисело мляко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР