Макар да не е ясно дали ще има редовен кабинет

...
Макар да не е ясно дали ще има редовен кабинет
Коментари Харесай

Речено - сторено: Главчев пита парламента кой да отиде на срещата на НАТО

Макар да не е ясно дали ще има постоянен кабинет и дали самичък ще е длъжностен министър председател към 9 юли, Димитър Главчев притвори в действителност желанието си да пита Народното събрание кой би трябвало да отиде на плануваната за тази дата среща на върха на НАТО. Т.е. дали да отиде министър-председателят или президентът Румен Радев.

По процедура решението за това кой да съставлява България на срещите на Алисанса постоянно е на Министерския съвет. Този Министерски съвет обаче не може самичък да вземе решение.

Затова в деня, в който Народно събрание избра ръководител (от втория ден), Главчев е адресирал писмо до Рая Назарян и до парламентарните групи.

В интервала от 09.07.2024 до 11.07.2024 година във Вашингтон ще се състои Срещата на върха на НАТО. Форумът е най-високото равнище на взимане на решения в Алианса и ще означи 75-та годишнина на Северноатлантическия контракт, подписан точно във Вашингтон, Съединени американски щати. За първи път ще се включат новоприетите страни-членки и се чака съдружниците единомислещо да одобряват значими решения, написа Главчев.

Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, допускат осъществяване на дълготрайни задължения от съдружниците, с необикновен акцент към вложенията в защитата на всяка страна-член на НАТО и дълготрайната поддръжка за Украйна и финансовото й застраховане.

" Във връзка с осъществяването на посочените нагоре решения със стратегически темперамент за защитата на България и построяването, модернизирането и усъвръшенстването на отбранителните качества, както на страната ни, по този начин и на НАТО като съюз, министър председателят Димитър Главчев смята за оправдано равнището на присъединяване в срещата от българска страна да бъде несъмнено след изговаряне от Народното събрание допустимо най-скоро, поради изтичащия на 21 юни период на процедурите за вписване на националните делегации във форума ", показва още служебният министър председател.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР