Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов проведе среща с представители

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов проведе среща с представители
Коментари Харесай

Сарафов пита прокуратурата в Узбекистан за осъдения за убийството пред Соло

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов организира среща с представители на Главната прокуратура на Република Узбекистан, които са на работно посещаване у нас.

На срещата Сарафов е сложил въпроса за екстрадицията на оповестения за търсене с Европейска заповед за арест (ЕЗА) Илиян Тодоров, който бе открит в Узбекистан през м. март 2023 година Тодоров има влезнала в действие присъда за убийството на двама младежи, както и за опит за ликвидиране. Случаят е прочут като " убийството пред дискотека " Соло ".

Главният прокурор е подчертал предпочитания темперамент на проблема за българската страна и нуждата лицето да изтърпи наложеното му от Върховен касационен съд през 2013 година наказване „ пожизнен затвор “ в Република България, показват от прокуратурата.

Начело на узбекистанската делегация е Нозим Абас Угли Ходжаев - заместител началник на отдел „ Международен “ на прокуратурата в Узбекистан. От българска страна участваха заместител основният прокурор Мария Павлова, Цветомир Йосифов, завеждащ отдел „ Международен “ към Върховна касационна прокуратура, Емилия Русинова, заместител на административния началник на Апелативна прокуратура-София, Илиана Кирилова, административен началник на Софийска градска прокуратура.

На срещата е разисквано още опциите за задълбочаване на двустранното съдействие по наказателноправни въпроси, битката с проведената престъпност и противодействието на противозаконната миграция.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР