Изпълняващият длъжността заместник на администратора на НАСА по пилотираните програми

...
Изпълняващият длъжността заместник на администратора на НАСА по пилотираните програми
Коментари Харесай

Изпращането на астронавти на Луната остава с неясно бъдеще

Изпълняващият длъжността заместител на админа на НАСА по пилотираните стратегии Кенет Бауърсокс сложи под подозрение проектите за изпращане на американски астронавти на Луната през 2024 година, написа в. „ Вашингтон пост “. Вестникът цитира изявлението на представителя на НАСА, направено по време на чуване пред комисията по просвета, космос и технологии в Палатата на представителите на американския Конгрес.

Баурсокс посочи, че галактическото ведомство поставя всички старания за спазването на поставените периоди от Белия дом. „ Но аз не бих подсигурил, че те няма да бъдат просрочени “, съобщи експертът.

По неговите думи е доста добре, че пред НАСА е сложена толкоз амбициозна цел. Но с цел да има шансове за триумф през 2024 година, ще би трябвало ведомството да даде отговори на куп механически и финансови въпроси. „ Най-важното за нас е да изпълним старта тогава, когато сме подготвени и задачата да се увенчае с триумф. Много рисково е да се слагат съответни периоди “, съобщи Бауърсокс.

През есента НАСА разгласи, че новата стратегия за асимилиране на Луната е получила названието Артемида. Тя ще се състои от три стадия. „ Артемида 1 “ планува непилотиран полет на галактическия транспортен съд „ Орион “ към Луната и завръщането му на Земята, заплануван за втората половина на 2020 година

Вторият стадий - „ Артемида 2 “ си слага за цел прехвръкване към естествения ни сателит с екипаж на борда през 2022 година Мисията „ Артемида 3 “ планува кацането на Луната на астронавти през 2024 година /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР