Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Карен Карапетян предложи да бъдат

...
Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Карен Карапетян предложи да бъдат
Коментари Харесай

Изпълняващият длъжността премиер на Армения предложи нови парламентарни избори

Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Карен Карапетян предложи да бъдат свикани предварителни парламентарни избори, с цел да се постави завършек на политическата рецесия, предадоха Ройтерс и ТАСС. Според Карапетян е допустимо изборите да бъдат извоювани от опозиционния водач Никол Пашинян.

 © Българска телеграфна агенция / Tigran Mehrabyan / PAN Photo via AP
" Сегашната обстановка е безизходна. Пашинян споделя, че краткотраен министър председател би трябвало да стане претендент от народа, т.е. той. Аз желаех президентът на страната да се посъветва с политическите сили и да насрочи нови парламентарни избори. Ако жителите на Армения изискат да изберат Пашинян, тогава той ще стане министър председател на страната ", съобщи Карапетян.

Серж Саркисян, който преди този момент беше президент на Армения 10 години, подаде оставка като министър-председател в понеделник след траяли съвсем две седмици митинги поради обвинявания, че е манипулирал конституцията, с цел да се задържи на власт.

Пашинян, който спомогна за оставката на Саркисян, сподели, че е подготвен да стане министър председател и че ще продължи натиска върху ръководещия хайлайф, до момента в който той не се съгласи на същинска смяна.

Привърженици на опозиционния водач се събират на Площада на републиката в Ереван, където е планувана проява. По-рано той прикани за акции на гражданско непокорство през днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР