Изпълняващата длъжността заместник-министър на отбраната по политическите въпроси на Съединените

...
Изпълняващата длъжността заместник-министър на отбраната по политическите въпроси на Съединените
Коментари Харесай

САЩ и съюзници обезпокоени от руската военна активност до Донбас

Изпълняващата длъжността заместник-министър на защитата по политическите въпроси на Съединените щати Аманда Дори и нейни сътрудници от Канада, Литва, Полша и Англия участваха в онлайн среща, отдадена на напрежението в Украйна. Те са изразили безпокойството си по отношение на засилената военна интензивност на Русия в региона на Донбас.

Според информация на пресслужбата на Пентагона участниците в срещата удостоверили своята увереност да оказват помощ за запазване суверенитета на Украйна, териториалната й целокупност и евроатлантическата й ориентировка, съобщи БНР.

От Москва обаче настояват, че превозването на съветски войски в съветска територия не трябва да безпокои други страни, до момента в който не ги заплашва.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу заяви през вчерашния ден, че съединенията и войсковите елементи са почнали контролни проверки на бойната подготвеност.

Очаква се в околните месеци да се състоят повече от 4000 военни маневри с друг мащаб във всички военни окръзи на Русия, сподели той.

През март в Крим се състояха огромни учения на въздушно-десантните войски. На полуострова бяха трансферирани 350 000 военнослужещи, бойни машини и военно-транспортни самолети ИЛ-76МД.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР