Изпълняващата длъжността президент на Косово и председател на парламента ,

...
Изпълняващата длъжността президент на Косово и председател на парламента ,
Коментари Харесай

Прищина призова Тирана за резолюция, осъждаща сръбския геноцид в Косово

Изпълняващата длъжността президент на Косово и ръководител на Народното събрание, която от през вчерашния ден е на тридневно публично посещаване в, в послание към албанския парламент изиска да одобри " резолюция за наказание на сръбския геноцид в Косово ".
" Призовавам този почитан парламент да се причисли към Народното събрание на Косово, като одобри резолюция, осъждаща сръбския геноцид, тъй като единствено когато обединим гласовете си, ще бъдем чути на всички места ", сподели Османи.
 Прищина: Няма доближаване на позициите с Белград Прищина: Няма доближаване на позициите с Белград
По време на днешните договаряния със сръбската страна в Брюксел още веднъж не е реализирано доближаване на позициите. Това разгласи държавното управление...
Тя добави, че " Косово не може да награди Сърбия с част от своята територия, Сърбия би трябвало да бъде осъдена и да се извини и това би трябвало да е ясно на всички. "
„ Днес разговорът със Сърбия към момента е повърхностен и ние желаеме единствено взаимно признание и цялост на нашата територия. Косово не може да награди Сърбия със своята територия. Сърбия би трябвало да бъде осъдена и да се извини. Това би трябвало да е ясно на всички. Само когато се обединим, нашият глас може да бъде чут на територията на Сърбия. Правосъдие за убитите деца, нашите сестри, изнасилени от сърби.
Никой към този момент не може да претендира за Косово. Ние имаме народен, човешки и честен дълг да научим главата пред нас. Сърбия към момента не е трансформирала мнението си. Трябва да обединим напъните си, тъй че истината да не бъде анулирана пред очите ни. Истината е единствено една, че Сърбия е направила кланета “, сподели Османи.
Тя неколкократно акцентира, че същинското лице на Сърбия се показва в геноцидната политика, която Белград водел в Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР