Изпълняван от Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО), транснационалният проект

...
Изпълняван от Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО), транснационалният проект
Коментари Харесай

Над 200 безработни младежи от малките населени места около Варна участваха в обучения за предприемачество

Изпълняван от Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО), транснационалният план “eNEET Rural: Насърчаване на предприемачеството и възстановяване уменията на незаети и неквалифицирани младежи от дребните обитаеми места “ съумя да притегли вниманието на забележителен брой безработни и нискоквалифицирани младежи, живеещи в дребните обитаеми места от Варненска и Добричка област и изправени пред голям брой бариери при навлизането на пазара на труда.

По време на финалната конференция, извършена на 22.12.2021г. във Варна стана ясно, че тригодишният план завършва сполучливо в края на месеца, а дейностите му са фокусирани върху нововъведенията и технологиите в селскостопанския бранш. Чрез използване на разнообразни форми на неофициално образование, start-up надпревари, обменни визити, стажантски стратегии и професионални съвещания, eNEET Rural цели да насочи младежите към измененията на пазара на труда, да ги стимулира към сполучлива трудова реализация или да започват личен бизнес.

Въпреки всички компликации, произлизащи от пандемията, общо над 1.690  неактивни, безработни и нискоквалифицирани младежи от България, Румъния, Испания, Италия, Унгария и Словения са се присъединили в образованията за създаване на базови умения за намиране на работа и образования за въвеждане в областта на селското-стопанство и развиване на предприемачески умения. Благодарение на всички осъществени действия, eNEET Rural способства за основаването на повече от 170 нови работни места и над 770 безработни младежи, ангажирани в интензивно търсене на работа.

Проект eNEET Rural се финансира от ЕИП и Норвежкият грант за младежка претовареност, а Асоциацията е водеща на консорциум от организации от 6 европейски страни и експертен сътрудник от Норвегия. Партньорите съставляват мрежа от институции за поддръжка на безработни младежи, в това число юношески Неправителствени организации, просветителни и обучителни центрове, сдружения на общини, организации за районно развиване и бизнес инкубатори с фокус върху земеделието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР