Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет

...
Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП се събира присъствено на 17 април

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия привиква присъствено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 17 април /събота/ за разискване на настоящата политическа конюнктура в страната, разбор на изборните резултати и идни решения в Народното събрание.

Ден след вота на 4 април водачът на партията Корнелия Нинова даде конференция, на която разгласи, че цялото Изпълнително бюро е подало оставка, само че тя нама да напуща председателското място. Тя изясни, че не може да хвърли партията в безпорядък в този миг. И добави, че предстои да бъде призован Националният съвет, който да избере ново Изпълнително бюро. 

" Бях определена единствено преди 6 месеца с огромно болшинство в партията. По-важното е, че предстоят образуването на парламент, извънредно значими въпроси по ръководството на страната. Може и да се наложат предварителни избори. Обсъдихме и взехме решение, че в този миг не можем да оставим партията без ръководител и да влезем в директен избор, който в идващите 3 месеца ще ни извади от дейните политически събития " ,  мотивира решението си Нинова.

Тя посочи, че си е взела поука от онази оставка през 2019 година. " От опит знам какви процеси следват. Не бих рискувала да хвърля партията в този безпорядък сега ",   безапелационна е водачът на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова прикани вътрешнопартийните диалози да бъдат оставени за вътрешнопартийните конгреси.

" Основната задача бе да разбием модела на ГЕРБ. След тези избори ГЕРБ не може повече да ръководи и Борисов повече няма да е министър председател, само че това е единствено началото. Този модел е проникнал на всички места и той ще продължава да се съпротивлява на смяната. Окончателното му премахване ще бъде дълъг развой. Ние ще бъдем срещу този модел до дъно ", сподели още тя.

Нинова благодари на членовете на СИК, покровителите за присъединяване им в изборния развой.

Тя разяснява   третото място на Българска социалистическа партия, сподели съобщи: " За нас това е тежка загуба, само че продължаваме да гледаме напред. "

" Поставихме си цел да сме първа политическа мощ. Не я постигнахмеq  отстъпихме и втората позиция. За нас това е тежка загуба. Но апокалиптичните картини, които чертаят за Българска социалистическа партия някои представители на партията, са пресилени. Били сме в такова положение, излизали сме от него. Гледаме напред. Разбира се, през днешния ден няма да употребявам клишетата, ние занапред ще проучваме, ще забележим. За нас аргументите са ясни ", бяха точните думи на Нинова.

" Голямата ни неточност, че не ни одобриха като опция, възприети сме като част от статуквото ", призна лидерът на Българска социалистическа партия.

Вчера Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия в Перник приканва ръководителя на партията Корнелия Нинова да подаде оставка. Местните социалисти дефинират загубата на изборите като пагубна, а измежду аргументите за това те сочат разчистването на вътрешнопартийни сметки, налагането на водачи на кандидатските листи, непознати в обособените региони, както и витиеватите отговори за поддръжка за кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

" За цялото си битие левицата е била единствено един път трета – преди 20 години, когато на избори за първи път се яви Симеон Сакскобургготски с Национална движение „Симеон Втори". Дори и тогава обаче гласовете за Българска социалистическа партия бяха близо 800 000, т.е. съвсем два пъти повече от през днешния ден ", се споделя в публикувана до медиите позиция на локалното управление на Българска социалистическа партия.

Пернишките социалисти приканват ръководителя на партията Корнелия Нинова да поеме отговорност за дейностите си като подаде оставка и партийното й състояние да бъде прегледано от Националния съвет на Българска социалистическа партия. Освен това приканват за неотложно привикване на присъствено съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия и привикване на съвещание на 50-я Конгрес на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР