Изпълнителното бюро на БСП написа кървави мотиви за изключването на

...
Изпълнителното бюро на БСП написа кървави мотиви за изключването на
Коментари Харесай

САМО В ПИК! Ръководството на БСП с кървави мотиви за изключването на Кирил Добрев от партията

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия написа кървави претекстове за изключването на Кирил Добрев от социалистическата партия. Това се случи на неприсъствено съвещание на Националния съвет на столетницата с една-единствена точка, предвиждаща този акт.

Това сочат претекстовете на ИБ на Българска социалистическа партия, с които ПИК разполага.

В документа е записано, че изключването на Кирил Добрев от Българска социалистическа партия е допустимо поради постъпили 5 сигнала от разнообразни локални организации за неприемливото му държание като партиен член и уронването на престижа на партията, съпроводени и с подписки.

Изброените нарушавания са:

" 1. Открито опълчване на решенията на HC на Българска социалистическа партия и основаване на организация за тяхното проваляне;
свързани новини78317преди 4 часа69682преди 3 часа
2. Множеството медийни изяви, употребявани за вътрешнопартийни цели и основаване на отрицателен облик на БСП;

3. Подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на партията и внушават неналичието на организационно-политическо единство;

4. Използване на въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни интереси;

5. Подпомагане построяването на структури на нови политически планове.

В пространния документ на ИБ на Българска социалистическа партия за заключването на Кирил Добрев са посочени и съответни негови участия в медиите, с които уронва престижа на партията и негативно влияние на обществените настройки във щета на Българска социалистическа партия ".
свързани новини8548преди 45 минути
Например:

„ Уронването на положителното име на партията е стабилно държание на Кирил Добрев, който още на 01 март 2020 година в предаването „ Тази събота и неделя “ на БТВ обществено назова Българска социалистическа партия „ сакат кон “. Тогава голям брой медии разпространиха неговото изказване: „ Какво значение има кой ще яхне коня, когато конят е сакат, а тук-там и кон няма “.

По мотив решението на Българска социалистическа партия да взе участие в договарянията в мола за съставянето на държавното управление на сегашната четворна коалиция в претекстовете се показва: „ Вместо да работи за осъществяване на цитираното решение на партийните органи на партията, Кирил Добрев прави обществено изказване, че музейни експонати от Българска социалистическа партия договарят за кабинет и че новите политици познават тези лица единствено от учебниците по история, с което в допълнение уронва положителното име на партията и на нейните членове и симпатизанти “.

Постовете на съперника на Корнелия Нинова във Facebook също не са подминати и са буквално представени:

1. На 29.11.2021 година Кирил Добрев написа в своята фейсбук страница @KiriINDobrev, Политик:

„ Никога не съм бил част от изпълнителната власт, нито на позиции, които разпределят държавния pecypc, за разлика от други, които и до през днешния ден не могат да изкарат парите си “на ярко ", само че пък вървят на договаряния като чистото лице на Българска социалистическа партия. Въпреки рецензиите не преставам да настоявам, че партията можеше да бъде показана и от по-почтени, и от по-подготвени млади xopa и нови лица “.

„ На 28.11.2021 година Кирил Добрев афишира в изявление за Българска национална телевизия, че член на Изпълнителното бюро е взел над 150 млн. лева от Бойко Борисов посредством публични поръчки. Това изявление бе всеобщо популяризирано в общественото пространство, което докара до всеобща щета на партията.

Непосочването на съответно име, на предмета на публичните поръчки, дали изгодите от тези поръчки имат личен или обществен темперамент са очевидна клюка, водеща до уронване на положителното име на партията и нейното оперативно управление.

С изказването си в това изявление, че Българска социалистическа партия не би трябвало да взе участие с министри в новия кабинет, Кирил Добрев отхвърля да работи за

осъществяване на партийните политики на Българска социалистическа партия за стабилността на страната и сигурността на българските жители посредством обективната опция за действително и интензивно присъединяване в ръководството на България.

Също по този начин, в това изявление Кирил Добрев прави изказване, че няма жив министър от държавното управление на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи, с което в действителност се причислява към политическите съперници на Българска социалистическа партия, които при всички избори сеят закани, за завръщане на тежката зима от 1997 година, в случай че Българска социалистическа партия завоюва властта “, написа още в претекстовете на възмутените от Добрев социалисти.

Социалистите напомнят и случката със конфликта на Добрев и протежетата на Нинова Евгений Белий и Иво Лилов в централата на Българска социалистическа партия, публикувано като видео от неин доближен уебсайт. „ Освен с клюки и обиди, Кирил Добрев си служи с цинизъм и закани освен към представители на политическото управление на партията, само че и към техническите сътрудници в HC на Българска социалистическа партия, като фрапиращ е обществения скандал през юли 2020 година с организационния служащ Евгений Белий “.

„ Активно присъединяване на Кирил Добрев в организирането на шумни митинги пред централата на партията преди осъществяване на съвещания на HC на Българска социалистическа партия. Тези митинги не са съпровождани с изложение на позиции или заявления вътре в зала, които да провокират спор по организационното и идейното подсилване и развиване на партията, което е индикатор, че митингите не са имали идеални цели “, написа още в претекстовете на ИБ на Българска социалистическа партия.

Споменават се още Бузлуджа и " подмолното образуване на подписка за привикване на съвещание на 50-я Конгрес на Българска социалистическа партия преди президентските избори без да се съблюдава открития ред и вътрешни правила ".

„ Очевидно е, че с цялостното си обществено държание Кирил Добрев не спомага за усилване на доверието в Българска социалистическа партия, каквото е условието на член 48, алинея 2 от Устава на Българска социалистическа партия. Напротив, той сътвори и основава съществени предпоставки за рушене на това доверие. Вместо да работи за организационното и кадрово подсилване на партията в качеството си на учредителен заместник-председател на Българска социалистическа партия през мандата 2016-2020 година, голям брой локални партийни структури бяха подложени на метода му на влияние „ разделяй и владей “, заключават социалистите.

В подтекста на описаните обстоятелства, може да се направи обоснования ИЗВОД, че Кирил Добрев редовно нарушава чл.5, ал.3 и чл.11, т.1, 2 и 4 от Устава на Българска социалистическа партия. Поради горното на члена на HC на Българска социалистическа партия Кирил Николаев Добрев би трябвало да се наложи мярката за партийно влияние „ Изключване “ и преустановяване на участието му в Българска социалистическа партия “, постановяват теот ИБ на Българска социалистическа партия.

Ето и цялостния текст на претекстовете, както и някои от сигналите до „ Позитано “ 20.









Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР