Изпълнителният съвет на Организацията на обединените нации за образование, наука

...
Изпълнителният съвет на Организацията на обединените нации за образование, наука
Коментари Харесай

Бокова си отива, ЮНЕСКО избира нов генерален директор

Изпълнителният съвет на Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета стартира от на следващия ден да гласоподава правоприемник на генералния си шеф - Ирина Бокова, чийто мандат изтича, съобщи Българска телеграфна агенция.

Седем страни предложиха претенденти за управителния пост в ЮНЕСКО, в това число Франция, Китай, Виетнам, Азербайджан, Египет, Катар и Ливан.

Способността да набира средства и да бъде сплотяваща персона са основните условия за един началник на ЮНЕСКО, съобщи Бокова, представена от ДПА.

Организацията е изправена пред финансови и политически проблеми, предизвестява тя.

Важно предизвикателство за новият шеф ще е " да ограничи свръхполитизирането на на работата му ", което " попречва постигането на задачите ", написа ливанската кандидатка Вера ел Хури Лакьой в изказване към кандидатурата си.

Първият тур от гласуването е на следващия ден. Ако никой претендент не събере нужното болшинство от 58 членове на Изпълнителния съвет, гласуването ще продължи през седмицата с още четири тура. Победителят по-късно би трябвало да бъде одобрен с гласоподаване на общата конференция на всички страни членки на 10 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР