Изпълнителният съвет на Демократи за силна България, част от Демократична

...
Изпълнителният съвет на Демократи за силна България, част от Демократична
Коментари Харесай

ДСБ потвърди позицията на ПП-ДБ да гласува срещу кабинета Габриел

Изпълнителният съвет на Демократи за мощна България, част от " Демократична България ", удостовери позицията на управлението и парламентарната група на ПП-ДБ да не поддържат проектокабинета " Габриел ".

 

Според управлението на ДСБ решението на политическата рецесия минава през експертна управническа формула с втория мандат в 49-ото Народно заседание.

 

От ДСБ оферират и основаване на национална съдружна формула за общо присъединяване на " Демократична България " и " Продължаваме промяната " в локалните избори през есента на 2023 година

 

Ето и цялата резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ:

Потвърждава позицията на управлението и ПГ на ПП-ДБ да не се поддържа проектокабинет на госпожа Мария Габриел. Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната рецесия, за която 12 годишното ръководство на Бойко Борисов носи съществена отговорност.Поддържа позицията, че непосредственото решение на политическата рецесия минава през експертна управническа формула с втория мандат в 49 Народно събрание, обезпечаване на парламентарно болшинство за правосъдна промяна, развой по възобновяване на правовата страна, приемане на България в Еврозоната и Шенгенското пространство.Отчита, че радикална, коренна смяна в българската политика няма да се случи бързо, елементарно или революционно. Възстановяването на държавността, конституционния ред и върховенството на правото изискват дълготрайно и поредно политическо изпитание и реализиране на публично единодушие за излекуване на правосъдната система, медийната среда, самостоятелните регулатори и определяне на същинска, свободна, пазарна стопанска система и почтена стопанска система.Това изпитание изисква опазване и продължение на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на обединението ПП-ДБ за идните локални и европейски избори, и възможни нови предварителни парламентарни избори. По тази причина, ИС на ДСБ предлага основаване на национална съдружна формула за общо присъединяване в локалните избори през есента на 2023 г.ПП ДСБ има поредна позиция за нуждата от радикална правосъдна промяна още от основаването си. Поради което, оценяваме като неприемливо и скандално протичащото се в българската прокуратурата и ще предприемем всички законодателни ограничения за привеждането ѝ в положение да ползва закона еднообразно по отношение на всички.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР