Изпълнителният комитет на Европейските олимпийски комитети (EOК) се срещна отново,

...
Изпълнителният комитет на Европейските олимпийски комитети (EOК) се срещна отново,
Коментари Харесай

Спряха Русия и Беларус от европейския олимпийски младежки фестивал

Изпълнителният комитет на Европейските олимпийски комитети (EOК) се срещна още веднъж, с цел да разиска влошаващата се обстановка и филантропичната рецесия след нашествието на Русия в Украйна, предходната седмица.

EOК е взаимен с Украйна и изцяло поддържа изказването и всички предложени дейности, издадени от Международния олимпийски комитет (МОК) в понеделник. Ето за какво, след консултация с организационния комитет на Вуокати 2022 и всички заинтригувани страни и като означи решенията, взети от участващите интернационалните федерации, EOК взе следното решение:

Спортисти и длъжностни/официални лица от Русия и Беларус няма да вземат участие в идния зимен европейски юношески олимпийски фестивал (EYOF) през 2022 година, който ще се организира във Вуокати, Финландия, от 20 до 25 март.

EOК признава, че изказването на МОК е планувало по изключение разпореждания за уредниците на събития, които би трябвало да се проведат в доста къс период. Въпреки това, с цел да се отбрани благосъстоянието на такива младите спортисти, както и да се отбрани целостта на събитието, EOК счита, че съветските и белоруските спортисти не би трябвало да се състезават във Вуокати в каквото и да е качество.

EOК взема това решение с отвращение заради извънредно младата възраст на засегнатите спортисти. Въпреки това, както съобщи МОК, „ това е алтернатива, която не може да бъде решена “.

EOК продължава на почасова база да следи войната в Украйна и навреме ще дава спомагателни актуализации по отношение на единния метод на европейските национални олимпийски комитети в поддръжка на спортистите и народа на Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР