Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, говори пред медиите

...
Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, говори пред медиите
Коментари Харесай

Шеф в ЦСКА: Илич е голям човек, търсихме треньор, който да не се нуждае от адаптация

Изпълнителният шеф на ЦСКА - Филип Филипов, приказва пред медиите на летище " София " преди заминаването на тима за Румъния. В четвъртък " алените " ще се изправят против локалния Сепси в реванш от втория прелиминарен кръг на Лига на конференциите, откакто позволиха загуба с 0:2 в първата среща на " Българска войска ". 

Филипов разяснява раздялата със Саша Илич, както и назначението на Нестор Ел Маестро за треньор на тима. 

„ Отиваме, с цел да победим и да продължим. Резултатът в действителност е неподходящ за нас. Трябва да заличаваме пасив от два гола. В последна сметка това ни е задачата и по тази причина отиваме “, стартира Филипов.  

„ Трудно ще е, няма да е елементарно сигурно, по тази причина се подготвихме тази седмица. За сложен мач, в който би трябвало да преобладаваме, да победим и да продължим. Сезонът не е единствено евротурнирите, ами шампионата, Купата, представянето на тима. Разбира се, в случай че отпаднем от Сепси, ще бъде неуспех в евротурнирите. На ЦСКА не му приляга да отпада на този стадий, без значение че играе против един доста стойностен тим като Сепси “, продължи той.  

„ Аз се надявам да има подтик в играта ни. Тези три дни се използваха оптимално добре. Тренира се най-вече с тактическа устременост и мисля, че тимът ще има радикално друг образ от този в София. Треньорът ще реши кой ще е капитан на тим “.

„ За Саша Илич желая да кажа единствено хубави неща. Благодаря за работата му и на неговия екип. Аз персонално почитам ужасно доста индивида Саша Илич. Един в действителност огромен човек. Това приказва методът, по който се раздели с тима. Имам значителен опит във футбола и за пръв път участвам на прочувствена разлъка във футбола. Имаше хора, които се разплакаха. Защо се стигна до неговото освобождение? До неговото освобождение се стигна след мощната година, която направихме и единствено една точка не ни стигна да станем първенци. Имахме желанието и натам беше ориентирана селекцията да се надгради с качество тима. Имахме огромни упования, само че първите три мача не дадоха това, което чакахме. Играта и положението на тима не бяха на нужното равнище и се прибягна до тази промяна, с цел да се потърси подтик в тима “.

„ Засега не планираме друго отсрочване на мачовете. Ако продължим след Сепси, треньорът ще си каже вижданията по въпроса. Искахме да е треньор, който няма потребност от акомодация в тима и познава добре българското шампионата. Той е треньор, върху който нямах директни наблюдения, само че последните три дни съм очарован от работата, която прави. Много окуражени хора и съгласно мен такива трябват на клуба “.

„ Мисля, че ЦСКА е клуб, който малко треньори биха отказали да застанат отпред. Той е известен клуб освен в България, само че и Европа. Цифрите нямат никакво значение съгласно мен. Мачът ще е радикално друг от мачовете в шампионатите. За нас е доста значим мач. Ще дадем максимума от себе си, с цел да продължим “.

„ Не ми се има вяра да има изходящи прехвърляния. Отворен е до 6 септември, само че не се възнамеряват такива прехвърляния даже при отрицателен резултат “, приключи Филипов. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР