Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск Изпълнителният директор на Tesla

...
Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск Изпълнителният директор на Tesla
Коментари Харесай

Илън Мъск отвори завода на Tesla в Калифорния въпреки забраната

Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск

Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск отвори завода на компанията за електрически коли в Калифорния макар възбраната, наложена от окръга Аламида, където се намира индустриалното звено, написа Reuters. Мъск реагира изключително яростно на новините, че производителите на коли в Калифорния могат да отворят като се изключи Tesla поради решението на управляващите в Аламида възбраната за отваряне на фабрики да остане до края на май.

През уикенда той заплаши щата с напускането му и пренасяне на единствения американски цех на компанията в Тексас или Невада. Сега Мъск разгласи, че заводът в последна сметка ще отвори и той ще бъде на място, както и че се надява " в случай че някой бъде задържан, да бъда единствено аз ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В мейл към медиите Tesla се базира на заповедта на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм за обновяване на работа от страна на производителите. Проблемът обаче не е на щатско, а на окръжно равнище в Аламида. Според Tesla всички чиновници в неплатен отпуск към този момент са върнати назад на предходното си работно време. Компанията разгласява и подробен проект по какъв начин тъкмо ще стане връщането към произвеждане - с непрекъсната стерилизация, разстояние сред чиновниците и други ограничения.

Здравните управляващи в Аламида обявиха, че са наясно с проектите на Tesla за обновяване на работа и към този момент са споделили на компанията, че това няма по какъв начин да се случи без позволение от страна на окръга.

Ситуацията с Tesla може да се трансформира и в един от първите катализатори на вътрешна конкуренция сред щатите в Съединени американски щати за придърпването на огромни работодатели по време на рецесия. Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин разяснява обществено, че Калифорния би трябвало да предприеме съществени стъпки, с цел да подсигури работата на завода на Tesla в щата и да задържи производителя там.

Tesla има единствено един американски цех - този в Калифорния. Освен това компанията има произвеждане и в Шанхай, както и публично оповестени проекти за цех край Берлин, който да обслужва европейския пазар. Преместването на американските интервенции на компанията в Невада или Тексас, каквито проекти съобщи Илън Мъск, биха лишили минимум няколко месеца, според от регулаторния режим и опцията за градеж, поради пандемичната обстановка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР