Изпълнителният директор на Пристанище ТЕЦ Езерово и ТЕЦ Варна Данаил

...
Изпълнителният директор на Пристанище ТЕЦ Езерово и ТЕЦ Варна Данаил
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ Варна и порт Езерово кани Христо Иванов на проверки

Изпълнителният шеф на " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово " и " Топлоелектрическа централа Варна " Данаил Папазов разгласи в понеделник, че кани съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, " персонално, на място да извърши всички инспекции, които са му нужни, с цел да се запознае в елементи с обстоятелствата какво се случва в пристанище Топлоелектрическа централа Езерово ".

" Също сме подготвени незабавно след привършване на тази инспекция, да го поканим да извърши всички нужни му инспекции и в Топлоелектрическа централа Варна, на по този начин наречената от него " купчина желязо ", се споделя в декларация, публикувана до медиите. В нея също по този начин се показва, че " злонамерено " на сдруженията всекидневно се вменява виновност, че в тяхна изгода се на пристанище " Варна ", а в действителност по цялото продължение на системата от канали и езера, обслужвани от врата, са ситуирани кейови стени, част от които също са частни, само че те не са атакувани по метода, по който това се случва с пристанището Топлоелектрическа централа Езерово, на което навремено са се доставяли въглищата за работата на електроцентралата.

Декларацията е подписана от Папазов, който бе транспортен министър в кабинета на Орешарски, а преди този момент шеф на пристанище " Варна ". Фирмата му от ЧЕЗ в края на 2017 година, преди в нея надзор да Ахмед Доган и посредством на предходната на природен газ централа бизнесът да стане нарицателен за потреблението на страната за частни цели.

В нея той изяснява, че двата канала на пристанището, които се удълбочават, са изкуствено прокопани, с цел да свързват Черно море с Варненското езеро, а Варненското езеро с Белославското езеро. По думите му те би трябвало да се удълбочават от време на време и това е изключително значима за пристанищен терминал Варна-Запад в гр. Девня, защото река Провадийска нанася в допълнение пясък и кал, които от време на време би трябвало да се чистят.

Терминалите по кейовите стени са държавни и частни. Държавните са " Варна-Изток ", " Варна-Запад ", " Леспорт ", " Петрол " и Фериботният комплекс. Частни са терминалите ПЧМВ,
" Одесос ПБМ Варна ", " Пристанищен терминал за базови масла ", както и Топлоелектрическа централа " Езерово ", част от чиято кейова стена е обществена държавна благосъстоятелност. Има и терминали със особено предопределение – такива са " Булпорт ", " Логистик ", " Булярд ", ПЧМВ, КРЗ " Одесос ", СТФ,МТГ Делфин, " Марианопол ", " Терем ", показва се в декларацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР