Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов подчерта, че ако

...
Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов подчерта, че ако
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Ако "Пирогов" работи, както в последната година, до три години ще изчисти своите дългове

Изпълнителният шеф на "Пирогов " проф. Асен Балтов акцентира, че в случай че болничното заведение продължи да работи по метода, по който го е правила в последната година, до три години ще почисти своите задължения, съобщи Дарик.

Просрочените отговорности на болничното заведение са 14 млн. лв..

"Пирогов " стартира да осъществя тригодишен възстановителен проект за спестовност на средства и погасяване на задължения. Съкращаване на медицински личен състав не се планува. Ще бъдат окрупнени обаче редица отделения и клиники, по нов метод ще се образува и работната заплата. Планът е направен от здравното министерство и планува актуалните 46 клиники и отделения да се слеят в 30.

Така, в случай че в този момент да вземем за пример има четири хирургии и броят на медицинските сестри не доближава, то хирургиите ще се окрупнят в една и казусът се взема решение. 550 щатни бройки, които и сега не са запълнени, ще се закрият и с тях ще се заплаща ексклузивен труд на останалите работещи в болничното заведение.

Към момента в "Пирогов " работят 2150 души, 120 от които са част от администрацията. С новия метод, по който ще се образува работната заплата, управлението на болничното заведение чака чиновниците й да получат повече пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР