Изпълнителният директор на Пфайзер (Pfizer) за Италия Пайви Керкола заяви

...
Изпълнителният директор на Пфайзер (Pfizer) за Италия Пайви Керкола заяви
Коментари Харесай

Pfizer ще продължи с доставките на ваксините, дори ако Италия я съди

Изпълнителният шеф на " Пфайзер " (Pfizer) за Италия Пайви Керкола съобщи в четвъртък, че даже страната да съди компанията за закъснение на доставката на ваксини, тя въпреки всичко ще продължи да ги доставя " както е планувано в споразуменията с Европейската комисия ".

Керкола сподели пред вестник La Repubblica, че всичко с доставките би трябвало да се възстановява още тази седмица и че до края на годината би трябвало да бъдат доставени 2 милиарда дози ваксини против COVID-19 в международен мащаб. Шефът на италианското отделение на компанията също по този начин изрази вяра, че ще има увеличение на производството на Коронавирус имунизацията от средата на февруари.

По-рано тази седмица италианската държавна прокуратура изпрати писмо до Pfizer Inc. и изиска компанията да извърши договорните си задължения във връзка с доставките на коронавирусната ваксина, до момента в който Доменико Аркури, изключителният комисар на страната за използване на здравните ограничения за ограничение на корнавирусната пандемия, означи, че обмисля правосъдни дейности против фармацевтичния колос поради закъсненията.

Според последни лабораторни резултати на Pfizer, създадената от нея и от BioNTech ваксина против COVID-19 е ефикасна и против новите разновидности на корона вируса.

Загубена е единствено дребна част от успеваемостта против три основни разновидности от новия вид на ковид, открит в Южна Африка, допълват двете компании, представени от Ройтерс.

Проучване на Pfizer и учени от Медицинския клон на Университета в Тексас (UTMB), което към момента не е рецензирано, демонстрира по-малко от двукратно понижаване на равнищата на титрите на антителата, което демонстрира, че имунизацията евентуално ще бъде ефикасна за обезвреждане на вирус с по този начин наречените разновидности E484K и N501Y, открити в южноафриканския вид.

Проучването е извършено с кръвни проби, взети от хора, получили имунизацията. Откритията на това изследване обаче са лимитирани, защото не се преглежда цялостния набор от разновидности, открити в новия южноафрикански вид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР