Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне призна, че последствията за

...
Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне призна, че последствията за
Коментари Харесай

Шеф на Милан: Санкциите от УЕФА са неизбежни

Изпълнителният шеф на Милан Марко Фасоне призна, че следствията за клуба поради нарушаването на разпоредбите за Финансовия феърплей са неотменими. Шефът въпреки всичко акцентира, че каквито и наказания да наложи УЕФА, клубът няма да бъде длъжен да продава който и да било от играчите си.

Милан умолява УЕФА за по-леки наказания

В петък заран представители на „ росонерите” организираха трета среща с европейската футболна централа, с цел да се разиска финансовия проект на клуба за бъдещето. Фасоне поддържа гледището, че неговото ръководство в този момент заплаща цената поради недалновидността на предходния притежател Силвио Берлускони.

„ За трети път към този момент организираме диалози с този комитет”, съобщи Фасоне пред „ Скай Италия”.

„ Дадохме им най-пресен отчет по какъв начин се развива сезонът ни дотук от финансово-икономическа позиция, а резултатите са по-добри от прогнозните. Представихме своя проект за идващите няколко години и обяснихме по какъв начин Милан може да почете разпоредбите и Финансовия феърплей.”

Гатузо повежда война за две звезди на Милан

„ Сега изчакваме те да прегледат нашия проект и да му дадат „ зелена светлина”. Милан обслужва голям заем с доста къси периоди, по тази причина счетохме нужно да напишем писмо до УЕФА – документално свидетелствуване от заемополучателя (визира притежателя Йонхон Ли – б.р.), който подсигурява поддръжка при възникването на непредвидени условия.”

„ Дадохме им мотив за размисъл. Нищо не би могло да се случи с финансите на Милан. Санкции? Нашите предходни притежатели не са почели параметрите, които са им били заложени. Ние сме обект на следствие поради сезони 2014/2015, 2015/2016 и 2016/2017.”

Гласи се нова продажба на Милан?

„ Ще има наказания, само че се надявам да не бъдат тежки. Надявам се УЕФА да вземе под внимание обстоятелството, че сме нов клуб и вършим най-хубавото. Лично аз мисля, че глобите са неизбежни.”

„ Засега няма планувани нови срещи, тъй че ще чакаме. Колкото до рефинансирането на заема, имаме три предложения на масата. Не искам да върша прогнози, само че посвещаваме нашите време и сила в договаряния. Надявам се всичко да се позволи доста бързо.”

„ Трансферите? Доколкото съм осведомен, не сме длъжни да продаваме каквото и да било. Не съществува сходно обвързване. Идеята ни е подсилим тима с двама или трима нови футболисти, които ще бъдат уравновесени с две или три продажби. Феновете не биват да чакат трансферна акция като тази от предишното лято”, добави Фасоне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР