Изпълнителният директор на Мета Марк Зукърбърг се извини на семейства,

...
Изпълнителният директор на Мета Марк Зукърбърг се извини на семейства,
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Извинява се на родители заради вредата от социалните мрежи

Изпълнителният шеф на " Мета " Марк Зукърбърг се извини на фамилии, чиито деца са потърпевши поради обществените медии. Това се случи по време на яростно чуване в Сената на Съединени американски щати. Зукърбърг, който ръководи Инстаграм и Facebook,  се обърна към тях и сподели, че никой не би трябвало да минава през тяхната болежка.

Той и шефовете на ТикТок, Снапчат, X и Дискорд бяха разпитвани съвсем четири часа от сенатори на двете партии. Те желаеха да знаят какви ограничения се подхващат, с цел да се защитят децата онлайн, осведоми BBC. 

В момента Конгреса преглежда закони, целящи да държат обществените медии виновни за материалите, които се разгласяват в платформите им. Изслушването в сряда беше рядка опция за сенаторите да разпитат софтуерните шефове.

Зукърбърг и основният изпълнителен шеф на ТикТок Шоу Дзи Чю се съгласиха да свидетелстват, само че ръководителите на  останалите приложения в началото отхвърлиха, по тази причина им бяха изпратени призовки да се явят. 

Зад петимата шефове стояха фамилии, които споделиха, че децата им са се самонаранявали или самоубили вследствие на наличието в обществените медии.

Докато чуването беше най-много върху отбраната на децата от онлайн полова употреба, въпросите бяха разнообрази. Сенаторите се възползваха от обстоятелството, че имат толкоз авторитетни ръководители пред себе си под клетва да споделят единствено истината.

Главният изпълнителен шеф на ТикТок беше запитан дали компанията му споделя данни на американски консуматори с китайското държавно управление, което той отхвърли. Един от сенаторите му зададе въпроса дали в миналото е бил член на Китайската комунистическа партия „ Сенаторе, аз съм сингапурец. ", съобщи Чу и още веднъж отхвърли обвиняването.

Той добави, че като татко на три дребни деца знае, че обсъжданите проблеми са ужасяващи и съставляват кошмара на всеки родител. Чу призна, че личните му деца не употребяват приложението му поради разпоредбите в Сингапур, които не разрешават на лица под 13 години да основават сметки.

Но точно Зукърбърг беше подложен на най-голямо внимание, защото той свидетелства пред Конгреса за осми път.

Един от сенаторите дори показа възмущението си от съответна функционалност на Инстаграм. Тя предизвестява потребителите, че са на път да видят полово принуждение над деца, само че въпреки всичко ги пита дали биха желали да им бъде показано наличието.  Зукърбърг даде обещание персонално да се погрижи за казуса. 

По време на различен диалог със сенатор, Зукърбърг беше привикан да се извини на фамилиите, седящи зад него. Той се изправи, обърна се към публиката и сподели: " Съжалявам за всичко, през което всички сте минали, това е извънредно. Никой не би трябвало да минава през нещата, които вашите фамилии са претърпели. "

Сенаторите са разочаровани от неналичието на прогрес.
В основата на чуването беше отношението на фирмите към законодателството за онлайн сигурност, което сега се преглежда от Конгреса. Преди чуването, " Мета " разгласи нови ограничения за сигурност. Едната е, че малолетните към този момент няма да могат да получават известия в Инстаграм и Месинджър от непознати.

След чуването някои от родителите, които бяха в стаята, проведоха протест извън. Няколко приканиха законите, търсещи отговорност от компаниите, незабавно да бъдат признати. „ Точно като мен преди, доста родители не престават да мислят, че тези вреди, за които приказваме през днешния ден, няма да обиден фамилиите им ", показа Джоан Богард, чийто наследник Мейсън умря през май 2019 година Тя описа, че той е взел участие в ТикТок предизвикателство за задушаване. 

По време на днешното чуване " Мета " съобщи, че е внесла над 30 инструмента за поддържане на безвредна среда за младежите онлайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР