Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече твърденията,

...
Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече твърденията,
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Не съм оказвала натиск в полза на Китай

Изпълнителният шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отхвърли изказванията, че е оказвала напън върху чиновници на Световната банка да трансформират данни в отчета в интерес на Китай по времето, когато е била основен изпълнителен шеф на Световната банка, предава Ройтерс.

" Нека ви го кажа напълно просто. Това не е истина. Нито в този случай, нито преди или по-късно не съм оказвала напън на чиновници да манипулират данни ", сподели Георгиева по време на среща с личния състав на МВФ. Докладът на юридическата адвокатска фирма " УилмърХейл " открива, че Георгиева и други високопоставени чиновници на Световната банка са ползвали " непозволен напън " върху чиновници, с цел да увеличи рейтинга на Китай в класацията за бизнес климат.

Георгиева разяснява, че тя доста цени данните и анализите и в никакъв случай не е оказвала напън на подчинените си да ги трансформират. От " УилмърХейл " оповестиха, че работят по втори отчет, който ще се концентрира върху " вероятни, непозволени дейности на чиновници " по отношение на нередности в потреблението на данни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР