Изпълнителният директор на германската фармацевтична компания "Бионтех" Угур Шахин заяви,

...
Изпълнителният директор на германската фармацевтична компания "Бионтех" Угур Шахин заяви,
Коментари Харесай

Шефът на Бионтех: Ваксината ни ще спира и новия щам

Изпълнителният шеф на немската фармацевтична компания "Бионтех " Угур Шахин съобщи, че е убеден, че създадената от нея дружно с американската компания "Пфайзер " ваксина против ковид ще бъде ефикасна и против разновидността на вируса, появил се във Англия, съобщи Ройтерс.

Пред телевизия "Билд " Шахин сподели, че неговата компания ще разучи разновидността в идните дни, само че добави, че гледа на въпроса със степен на трезва мисъл.

Страни по целия свят преустановиха полетите до и от Англия поради страхове от новия вариант на ковид, като по този метод провокираха транспортен безпорядък и усилиха вероятността за дефицит на храни в Обединеното кралство.

СЗО се опита да успокои нещата, като напомни, че появяването на нов вариант е естествена част от еволюцията на една пандемия.

Пред немската телевизия "Билд " Шахин сподели също, че към момента не се е ваксинирал, само че би желал да го направи. Той обаче добави, че е по-добре неговите чиновници да са имунизирани, с цел да могат да си правят работата.

Европейска комисия посочи преди ден, че първите колета от утвърдената ваксина потеглят от индустриални цехове в Белгия и се чака те да доближат всички европейски столици, тъй че ваксинирането да стартира на 27-29 декември.

До септември следващата година Европейска комисия чака в Европейски Съюз да бъдат получени до 300 милиона дози ваксина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР