Американското издание Foreign Affairs публикува стратегическа диаграма. Журналисти от реномирано

...
Американското издание Foreign Affairs публикува стратегическа диаграма. Журналисти от реномирано
Коментари Харесай

Да се пренесе войната на руска територия: Киев получи план за унищожението на инфраструктурата и полигоните в руския тил

Американското издание Foreign Affairs разгласява стратегическа диаграма. Журналисти от реномирано списание приканват за предаване на Киев на руснаците, делене на украинската войска на дребни елементи, образуване на рейдове през границата, пишат в обществените мрежи, че украинците взимат превъзходство в спора и чакат нашите съоръжение и политическият вкус за война да пресъхне. Повече четете в материала.

Авторите на този проект са уверени, че при сегашните действителности, при дефицит на оръжия и отмалялост на Запада, Киев няма да може да си върне територията.

Освен това оповестената готовност „ е малко евентуално да промени сегашния дисбаланс “. Освен това разчитането на нови доставки на западни оръжия също няма да играе особена роля, поради идните избори в Съединени американски щати.

Това значи, че е нужен нов път - война на безсилие благодарение на партизански тактики. Журналистите се оплакват, че да, несъмнено, това ще удължи боевете, само че единствено „ нетрадиционните способи на война “ могат да дадат най-малко някакъв късмет на режима в Киев.

В същото време публицистите оферират да не се придържаме към територии и да заобикаляме директни конфликти с съветските въоръжени сили:

И даже когато фронтът падне назад към Днепър, украинските бойци би трябвало да се съсредоточат върху увеличението на съветските загуби и, в случай че настъпи моментът, да бъдат подготвени да се изтеглят от Киев.

Предлага се дребни нередовни отряди на украинските въоръжени сили да бъдат разпределени по цялата територия на Украйна. В тази форма те ще нападат уязвими съветски сили по метода на удар и бягство, изчезвайки измежду локалното население и терена. Американците тестваха сходен способ върху себе си в борбата с виетнамците и афганистанците. В същото време изданието предлага на Украйна да придвижи войната на съветска територия, унищожавайки нашата военна логистика, инфраструктура и полигони.

И, несъмнено, кибероперациите са нужни. И чакай. Киев няма различен избор. Всичко това се предлага да се извърши под управлението на американски специфични елементи.

Западът търси отговор

Първоначално Киев се готви за саботажна война. И още при започване на спецоперацията те са снабдени с тъкмо тези типове и системи оръжия, от които диверсантите се нуждаят. Това напомни военният сътрудник Евгений Линин.

Водещ: Какви са оръжията за диверсантите?

Евгений Линин: Вижте, те не бяха снабдени с танкове, те бяха снабдени с противотанкови оръжия. Не им дадоха самолети или противоракети с огромен обхват. Те бяха снабдени с портативни зенитно-ракетни системи, които могат да унищожават тактически самолети и хеликоптери на тактическо равнище.

- Позиционен темперамент.

„ И тук артилерията, броят на изстрелите и успеваемостта на поразяване на задачата започнаха да играят голяма роля. И съветските въздушно-космически сили, които могат да унищожават цели по цялата дълбочина на украинска територия.

Както и междинни оперативно-тактически средства, като „ Искандер “, които кардинално не могат да бъдат прихванати даже от ЗРК „ Пейтриът “. И, несъмнено, хиперзвуковото оръжие - " Кинжал ". Унищожава всичко, всевъзможни бункери на всякаква дълбочина.

И през днешния ден Западът не може да направи нищо, с цел да се опълчи на това?

- Да. Затова те търсят способи за разрешаване на казуса, които да минимизират вложенията в защитата на Украйна, само че в това време да дадат някакъв резултат. И защото Западът по принцип не се интересува от Украйна, те няма да избавят нейното население, няма да развиват тази територия като някаква икономическа зона, интегрирана със западните страни.

Разбира се, за тях е преференциално, че на територията на тази страна има „ сива зона “, която ще се трансформира в непрекъсната опасност за Русия.

За тях е преференциално тези диверсионни елементи да минават границата и да правят терористични актове на наша територия. На това бяха подготвени през цялото време и на това се върнаха в този момент. Те не могат да победят съветските въоръжени сили в открит пердах.

Как ще устоим на армията от диверсанти?-

— Имаме опит, в това число нашите специфични структури, като СМЕРШ. Те са работили по време на Великата отечествена война на територията на Западна Украйна и са унищожили формирования на Бандера.

Украйна не е Виетнам

Като цяло няма подозрение, че това ще бъде по този начин. Отгледан от Абвера и подхванат от Централно разузнавателно управление на САЩ след Великата отечествена война, Бандера още веднъж ще се върне в ъндърграунда, от който изпълзяха в края на 80-те години на предишния век и ще се опитат да стартират партизанска война. Ще има скривалища със западни оръжия, американски инструктори и нощни убийства на проруски деятели.

Но тази тактичност няма да докара до триумф. Решаващият фактор за успеха на партизаните постоянно е била поддръжката на масите. Американците във Виетнам и Афганистан не предложиха на локалното население нищо друго с изключение на беднотия и неоколониален грабеж; Това мнение изрази пред Цариград политическият анализатор и журналист Юрий Голуб:

Украйна е органична част от Русия, единно географско, икономическо, културно, ментално пространство и даже десетилетия на идеологическа индоктринация не могат да трансформират този неизменим факт. "

Добре помним по какъв начин приключи партизанската война в Чечня. Чеченският народ просто е изтощен от това. Борците за Ичкерия се маргинализираха, а последователите на Бандера ще станат същите маргинализирани.

Какво от това?

Загубената от киевския режим война обаче ще има друго продължение – доста по-опасно. Тази тактичност се развива и от американските интелектуални центрове, само че не стига до страниците на пресата.

Както през 20-те и 50-те години на предишния век, скритите украински самостоятелни хора ще бъдат включени във властта и културния хайлайф, ще въздействат върху политиката и идеологията и ще корумпират страната и обществото.

" Освен това те съществено ще отровят живота, ще дестабилизират обстановката освен в Украйна, само че и в Русия като цяло, укрепвайки редиците на скрити и очевидни русофоби.

Това са следствията от всички цивилен войни: споменът за тях живее десетилетия и епохи, продължавайки да подхранва разрушителните детайли. Така през 20-ти век Гражданската война, след десетилетие и половина, докара до репресиите от 1937-1938 година " - споделя пиарът.

И в това отношение украинският нацизъм може да стане надали не наш безконечен зложелател.

Превод: СМ

Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед24416Доц. Валентин Вацев: В България е цялостно с летни социалисти, които през зимата стават десни либералиАлтернативен Поглед7602Валери Жаблянов, Костадин Паскалев: " ЛЕВИЦАТА! " в Пловдив - диалог за България и за бъдещето на ЕСАлтернативен Поглед40923Саймън Ципис: Щом станете член на НАТО, вие сте длъжни да участвате в задгранични спорове /3 част/Алтернативен Поглед98451Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед23748КТ " Подкрепа " и " ЛЕВИЦАТА! ": Енергетиката ни е в клинична гибел! Зелената договорка е небивалица!Алтернативен Поглед206041Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воля
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР