Изпълнителният директор на фармацевтичната компания Пфайзер прогнозира, че ще е

...
Изпълнителният директор на фармацевтичната компания Пфайзер прогнозира, че ще е
Коментари Харесай

Шефът на Пфайзер потвърди: Хората вероятно ще трябва да си сложат трета доза!

Изпълнителният шеф на фармацевтичната компания " Пфайзер " предвижда, че ще е нужна трета доза ваксина против COVID-19 и следващи реимунизации всяка година, оповестиха Си Ен Би Си и електронното издание на " Джерузалем пост ", представено от Българска телеграфна агенция.

" Продължителността на имунитета към момента не е известна. До през вчерашния ден имахме данни единствено за първите деветдесет дни ", сподели доктор Албърт Бурла на събитие на американската компания " Си Ви Ес Хелт ".

Той напомни, че данни, огласени в сряда, сочат, че имунизацията против COVID-19 на " Пфайзер " / " Бионтех " обезпечава " извънредно висока отбрана " против инфекцията, причинявана от новия ковид.

Д-р Бурла акцентира, че отбраната от имунизацията понижава с времето и добави, че новият ковид наподобява по конструкция и темпове на разновидност доста повече на вируса на грипа, в сравнение с вируса на полиомиелита.

" Въз основа на данните считам, че ще има потребност от реваксиниране. Предстои да разберем какъв брой постоянно ще се нуждаем от това ", сподели той. Според доктор Бурла е евентуално да е належащо слагане на трета доза от имунизацията от шест до дванадесет месеца след първата имунизация и по-късно - реваксинация всяка година.

" Но всичко това би трябвало да бъде доказано ", акцентира той и добави, че основна роля ще имат разновидностите на новия ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР