Изпълнителният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков коментира ексклузивно

...
Изпълнителният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков коментира ексклузивно
Коментари Харесай

САМО В ПИК! Емил Кошлуков проговори за скандала с документалния филм на БНТ за репресиите срещу българи в Македония: Станала е грешка в програмата, правителството няма нищо общо

Изпълнителният шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков разяснява извънредно пред организация ПИК разразилия се скандал с документалния филм „ Само тъй като бяха българи”, който споделя за репресивната политика на Югославската комунистическа партия против хората с българско съзнание в Македония. Припомняме, че по стратегия лентата трябваше да се излъчва късно нощес, само че по този начин и не се появи в ефир. Затова и се породиха клюки, че филмът е свален поради визитата на държавното управление на Северна Македония у нас и под натиска на ръководещите.

Ето какво сподели пред ПИК Емил Кошлуков:

- Г-н Кошлуков, за какво нощес смъкна от програмата си документалния филм „ Само тъй като бяха българи”, който споделя за репресивната политика на Югославската комунистическа партия против хората с българско съзнание в Македония?
свързани новини54193преди 2 часа
- Няма свален филм. Филмът ще се излъчва, просто в програмата са го объркали. В понеделник имаме " История.бг ", която е отдадена на Гоце Делчев и тъй като тематиката е Македония, там излъчваме и кино лентата за Македония.

- Тоест филмът не е бил очакван да се излъчва нощес?

- Тематичният блок за Македония е другата седмица, тъй като " История.бг " е отдадена на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев. Объркали са го в програмата, че е за този понеделник, само че той е за другия поради мотива с Гоце Делчев. Правим и история, и филм, с цел да е обща тематика.

- И това комплициране няма нищо общо с визитата на северномакедонския министър председател?

- Няма нищо общо с визитата. Ще го излъчим кино лентата. Ние сме го излъчвали с аудиенция и без аудиенция. Филмът е предаван нееднократно.

- Защото се появиха някои мнения, че е свален по повеля на държавното управление и е извършен напън върху Вас?

- Въобще не ми се разясняват нелепости, които пишат инцидентни хора. Нямам предпочитание. Тези към този момент сме ги слушали 1000 пъти по мой адрес. До гуша ми е пристигнало. Казвам ви, че тъй като броят на " История.бг " е отдаден на 150 години от рождението на Гоце Делчев, желаеме да създадем по-късно и кино лентата, който е още веднъж по македонската тематика, с цел да е като повсеместен блок. И по този начин ще бъде по-добре.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР