Изпълнителният директор на Apple Тим Кук е продал акции на

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук е продал акции на
Коментари Харесай

Тим Кук спечели близо $60 милиона от успеха на Apple

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук е продал акции на компанията за 57.8 млн. $. Това са към половината от скъпите бумаги, които Кук получи поради скока на пазарната оценка на производителя на iPhone до над 1 трилион $.

Ръководителят е продал 265 000 акции на компанията от Купертино, печелейки десетки милиони долари, съгласно регулаторни документи, представени от английския The Telegraph.

 $120 милиона <a href=бонус за Тим Кук поради скока на Apple " >
$120 милиона бонус за Тим Кук поради скока на Apple

Общото му благосъстояние все още е $700 милиона

Възнаграждението му под формата на акции е обвързано с резултатите на компанията спрямо други обществено търгувани американски компании. Ако Apple се показва по-добре от 2/3 от пазара, изпълнителният шеф получава 560 000 скъпи бумаги от сдружението като премия за осъществяване.

Полученото от него заплащане в акции е на обща стойност 121 млн. $, макар че остатъкът е удържан за покриване на данъчни отговорности.

 Дългият път на Apple към $1 трилион
Дългият път на Apple към $1 трилион

Преди две десетилетия компания бе на ръба на банкрута

Тази година цената на акциите на Apple се увеличи с 27%, достигайки нов връх от 220 $ във вторник. Компанията се чака да пусне 3 нови смарт телефона през септември, като специалистите чакат те да бъдат наречени iPhone 9 или iPhone Xs.

Бизнесът с мобилни телефони продължава да бъде най-големият генератор на облаги за Apple, откакто междинната цена на устройствата с ябълката се усили след премиерата на първия й смарт телефон за 1000 $ (iPhone X) през предходната година.

 Колко пари получи през годината шефът на Apple?
Колко пари получи през годината шефът на Apple?

Бонусът му е подскочил със 74%

Компанията от Купертино продължава да дава хонорари на вложителите, след мощни облаги и резултати, поради които пазарната й оценка за пръв път надвиши 1 трилион $.

През тримесечието, приключващо през юни, облагите на Apple се усилиха до 11.5 милиарда $ - с съвсем 3 милиарда повече от същия месец на предходната година, до момента в който общите продажби скочиха със 17% до 53.3 милиарда $.

 Apple даде голям <a href=бонус на своя началник за добре свършена работа " >
Apple даде голям
бонус на своя началник за добре свършена работа

Технологичният колос изпревари 2/3 от фирмите в показателя S&P500

Миналата година цената на акциите на Apple беше тласкана нагоре поради дълго чаканото показване на iPhone X, което донесе на Тим Кук 102 млн. $ под формата на разнообразни хонорари, в това число и свързани с трудовия му стаж в компанията. Заради по-слабата първа половина на 2017 година той евентуално няма да получи цялостната сума.

Състоянието на Кук се прави оценка на към 700 млн. $. В предишното той съобщи, че възнамерява да подари огромна част от благосъстоянието си на щедрост.

Миналата седмица ръководителят е дарил акции за 5 млн. $ на незнайна благотворителна организация, демонстрират борсовите документи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР