Изпълнителната директорка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева бе освободена

...
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

Изпълнителната директорка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева бе освободена от поста, а на нейно място е назначена Даниела Митева, разгласи в сряда правосъдният министър Янаки Стоилов. Рокадата е стимулирана с голям брой нарушавания, открити при инспекцията в организацията.

Най-вероятно ЦИК ще подписа договорка непосредствено с производителя " Смартматик " за закупуване на още 1500 машини за гласоподаване, разгласи представителят на комисията Цветозар Томов. ЦИК ще натовари " Сиела норма ", с която по-рано този месец се провалиха договарянията за закупуване на още машини, да обезпечи поддръжка и логистика за всички машини на идните избори против 4.35 млн. лева без Данък добавена стойност.
Служебното държавно управление направи доклад за първия месец от активността си, като напомни скандалните разкрития от последните седмици, даде поръчки за нови разкрития, само че и за съответни положителни политики Фотограф: Георги Кожухаров
Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров предлага пакет от ограничения за смяна на модела на здравната система, в това число и за отпадане на лимитите за лекувани пациенти в лечебните заведения, които бяха въведени 2015 година, както и коефициенти на цените на медицинските услуги, тъй че за пациенти с голям брой тежки болести да се заплаща повече.

Кабинетът ще предложи на президента освобождение на ръководителя на Държавна организация " Разузнаване " (ДАР) Атанас Атанасов с претекст, че е нарушил разпоредбите за политическа индиферентност на организацията. За нов началник на ДАР се предлага Антоан Гечев.

Свят
Съединени американски щати и Русия сe договориха да върнат посланиците си и да възобновят диалозите за контрола на въоръжаването по време на първата среща сред Джо Байдън и Владимир Путин като държавни глави Източник: Reuters
Европейски Съюз и Съединени американски щати съумяха да разрешат 17-годишния спор за субсидирането на производителите на самолети Airbus и Boeing, като по този метод отстраняват опасността от милиарди долари наказателни мита върху стопанските системи си и дават подтик на трансатлантическите връзки. Двете страни се договориха да спрат за пет години наказателните мита, които си постановат една на друга като част от този спор.
Капитал - брой 24
Нафтали Бенет смъкна Нетаняху и стана първият намерено набожен министър председател на Израел. Крайнодесният националист Нафтали Бенет завоюва избор на доверие като началник на новото израелско държавно управление, което ще ръководи малко над две години. Така Бенет, който е в необикновена коалиция с либерала Яир Лапид, постави довечера завършек на 12-годишното ръководство на Бенямин Нетаняху. Бенет е първият намерено набожен министър председател на Израел и застава отпред на нежна коалиция от осем партии.

Германската опозиционна Зелена партия одобри предизборния си манифест, който дава обещание да трансформира стопанската система на страната и да форсира прехода към въглероден неутралитет с 10 години до 2035 година Обещавайки да трансформира Германия в " социално-екологична пазарна стопанска система ", Аналена Бербок, претендентът на партията за канцлер, предложи " пакт с немската промишленост ". Компаниите, които са станали неутрални към климата и са локализирали производството си, ще получат обезщетения от страната, даде обещание тя.

Икономика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР