Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)
Коментари Харесай

С улеснена процедура по кандидатстване стартира 13-та конкурсна сесия на Национален иновационен фонд

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) към Министерството на нововъведенията и растежа започва приемането на планови оферти в границите на 13-та конкурсна сесия на Национален иновационен фонд (НИФ).

Сесията по приемането на оферти ще бъде отворена от 18.07.2022 година до 17:00ч. на 18.08.2022 година, като от тази сесия ще се кандидатства по електронен път посредством Система за ръководство на националните вложения (СУНИ) на следния адрес:

За да бъдат показани всички новости към кандидатстването в актуалната сесия ИАНМСП провежда уебинар на 15 юли от 10.00 часа, по време на който ще бъде дадена подробна информация по отношение на процедурата. Участието е изцяло гратис и налично посредством къса регистрация тук:

„ Новото тази година е, че кандидатстването ще се прави през СУНИ, която е пригодена за сходен вид планове и това доста ще улесни цялостното кандидатстване “, разяснява министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Той уточни, че са направени редица оптимизации както във формуляра за кандидатстване и за оценка на плановите оферти, по този начин и в самите правила за ръководство на НИФ. „ Намаляваме административната тежест за предприятията, с цел да се съсредоточат върху качеството на плановете “, акцентира Лорер.

Финансирането е в общ размер на почти 5,5 млн. лева, като оптималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за един план е до 500 000 лева Интензитетът на помощта ще бъде до 80% от допустимите разноски по план. Минималната дълготрайност на всеки план е 6 месеца, а оптималната – 18 месеца.

Предложенията следва да попадат в една от четирите тематични области: Информатика и ИКТ; Мехатроника и чисти технологии; Индустрия за здравословен живот и Биотехнологии; Нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености.

Изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков добави от своя страна, че Управителният съвет на НИФ e взел решение, с което бюджетът на Фонда се разпределя по равно в границите на четирите тематични области за пропорционалното им подкрепяне.

Той добави, че е стартирала и процедура за набиране на нови самостоятелни специалисти, които ще бъдат представители освен на научните, само че и на бизнес средите, с което се надява да увеличи качеството на утвърдените за финансиране планове.

Всички правила, документи и информация по отношение на 13-та конкурсна сесия на Националния иновационен фонд ще откриете тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР