Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), сектор Рибарство и

...
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), сектор Рибарство и
Коментари Харесай

Любители рибари изпратиха на проверка ИАРА на язовир Жребчево и Мандра

Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА), бранш " Рибарство и надзор " е направила инспекции на два язовира в областите Бургас и Сливен. Проверени са язовирите " Мандра " и Жребчево " . И при двете инспекции са открити бракониерски риболовен такъми.

Служителите на бранш " Рибарство и надзор " - Бургас към Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) са направили инспекция по сигнал, подаден на тел.112 , на язовир Мандра. Контролните органи са открили на мястото 16 броя мрежи с 45 кг. улов на риба в тях от типа шаран, платика и сребриста каракуда. Общата дължина на мрежите е 800 метра. Рибарските принадлежности са конфискувани за заличаване, а рибата е върната назад в язовира.

На язовир " Жребчево ", под с. Паничерево, общ. Нова Загора, със съдействието на фенове рибари, са открити и извадени 2 броя мрежи вид " сетка ", с улов на 2 кг. риба от типа " платика ". Мрежите, с обща дължина 120 м, са конфискувани за заличаване, а рибата е върната назад в язовира. Контролните органи на ИАРА от бранш " Рибарство и надзор " - Сливен са направили инспекцията на акваторията на язовира.
 Дариха 160 кг конфискувана от бракониери риба за животните в Зоопарка в Бургас
Дариха 160 кг конфискувана от бракониери риба за животните в Зоопарка в Бургас

Конфискувани са 1300 метра бракониерски мрежи след инспекции в пет язовира в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР