Изпълнителна агенция Морска администрация“ обяви търг за продажбата на моторния

...
Изпълнителна агенция Морска администрация“ обяви търг за продажбата на моторния
Коментари Харесай

Продават Вера Су на търг, началната цена е почти половин милион долара

Изпълнителна организация „ Морска администрация “ разгласи търг за продажбата на моторния транспортен съд " Вера Су " (Vera Su), който повече от месец предходната година седнал съм заклещен в скалите при Камен бряг, предава Българска национална телевизия.

Първоначалната цена на търга с очевидно наддаване е избрана на база направена експертна оценка от лицензиран самостоятелен оценител. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски $ без Данък добавена стойност.

" Вера Су " заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември предходната година и бе изтеглен след повече от месец на 26 октомври.

От транспортното министерство, което тогава също се оглавяваше от Христо Алексиев, в този момент и вицепремиер, декларират, че цялостната интервенция по изтеглянето и изваждането на кораба, избрана от специалисти като извънредно рискова, е била добре планувана, координирана и извършена при прецизно следван проект под контрола на Алексиев. По информация на някогашния министър на превоза Николай Събев разноските по евакуиране на " Вера су " са на обща стойност съвсем 3 милиона лв..

За присъединяване в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания транспортен съд.

Крайният период за подаване на заявките за присъединяване изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 година

Търгът ще се организира на 28 септември в постройката на Дирекция „ Морска администрация – Варна “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР