Изпълнителката на Ocean Eyes, песен, която записва едва на 13-годишна

...
Изпълнителката на Ocean Eyes, песен, която записва едва на 13-годишна
Коментари Харесай

Били Айлиш такава, каквато никога не сме я виждали

Изпълнителката на Ocean Eyes, ария, която записва едвам на 13-годишна възраст, украсява новата корица на английския Vogue. Но вместо с шапка идиотка и необятни спортни екипи Били Айлиш театралничи с нов цвят на косата (тя към този момент е русокоска, а от тъмния цвят и зелените корени няма и следа), в изцяло друга и доста по-женствена визия, като че ли с цел да покаже, че е подготвена да стартира нов стадий от живота и кариерата си. Тя е едвам на 19, а към този момент има сполучлив албум, сбирка от награди „ Грами “, ария към кино лентата за Джеймс Бонд и милиони почитатели. Определят я като „ гласа на новото потомство “, а Елтън Джон я съпоставя с Били Холидей и Сара Вон. „ Онази остаряла душа от вокална позиция – не звучи като никой различен сега “, добавя той.

Да, Били Айлиш наложи едно изцяло ново звучене в поп музиката, което пристигна като глътка пресен въздух сред вихрещия се на всички места регетон. Тя не се тормози да споделя какъв брой мощно е била влюбена в Джъстин Бийбър, нито да приказва намерено за това какъв брой несигурна се усеща в тялото си и по какъв начин тъкмо то я е вкарвало в депресивни положения. След като на 13 претърпява травма и повече не може да танцува, Били заменя балетните клинове с необятни тениски и спортни екипи. Нещо, с което също съумя да се открои измежду другите лустросани поп звезди.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от British Vogue (@britishvogue)

Сега обаче младата певица е подготвена да загърби тийнейджърския си имидж и да покаже по какъв начин се трансформира в млада дама. Самата тя от ден на ден се усеща като такава и концепцията за фотосесията в новия Vogue е напълно нейна, като работи компактно с екипа и стилистката Дена Джанини, с цел да я забележим изцяло преобразена.

И в случай че отделите два часа и двадесет минути, с цел да изгледате документалния филм Billie Eilish: The World's a Little Blurry, ще разберете, че Били нееднократно заема режисьорското място и огромна част от концепциите за видеоклиповете й са нейни. „ Били е представител на новото “, споделя изобретателният шеф на Алесандро Микеле, който постоянно си сътрудничи с Айлиш. „ Тя е непрестанно разрастващ се актьор с ясна визия за себе си от позиция на женствеността. Били е тъкмо там, където желае да бъде. Без предубеждения.

Ето за какво работата с нея е толкоз вдъхновяваща – тя ме предизвика да мисля по друг метод. “
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от British Vogue (@britishvogue)

С облеклата, с които се снима, младата певица се изправя против личните си страхове да демонстрира тялото си. Едновременно с това се изправя и против стандартите, които се постановат непрестанно. „ Моето нещо е, че мога да върша каквото си желая “, споделя тя в изявлението си за Vogue. “Всичко опира до това по какъв начин се чувствате. Ако желаете да се оперирате, оперирайте се. Ако желаете да носите по-голяма рокля, носете я. Ако усещате, че се усеща добре, значи изгледате добре. “

Новата й визия обаче има връзка и с последния й сингъл Your Power, в който тя пее за мъжете, експлоатиращи малолетни девойки. „ Това е отворено писмо до хората, които се възползват от ситуацията си – най-вече мъже “, споделя Айлиш. „ Бих желала хората да слушат музиката ми. И не просто да се пробват да схванат за кого пея, тъй като не става въпрос за това. Изобщо не става въпрос за един човек. “ Тя добавя, че казусът с насилието е извънредно огромен и никой не е застрахован от това да се сблъска с него в даден миг от живота си.

Непланираната пандемична година отсрочва международното турне на Били Айлиш, само че пък дава на нея и на 23-годишния й брат Финиъс шанса да създадат нов албум. Без краен период, отхапващи от следващата порция тако и заобиколени от кучетата си. Но този път не в нейната тясна спалня, а в мазето на неговата нова къща. Айлиш най-сетне съумява да разпали любовта си към писането на песни, нещо, което постоянно я измъчвало преди, по тази причина и огромен принос за триумфа на нейните песни се дължи на брат й. „ Пораснах толкоз доста и мисля, че смяната е един от най-хубавите дарове в света. “
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от British Vogue (@britishvogue)

Но дали тази промяна във външността й няма да я трансформира в една от останалите поп звезди? Надяваме се, че не. Защото за момичето, което страда от синдрома на Турет и в никакъв случай не е стъпало на учебно заведение, единственият път е бил този на музиката. Път, по който я направляват родителите и брат й. Път, по който се долавя това горчиво чувство, че Били Айлиш, сходно на Лана Дел Рей, е следващият сполучлив маркетингов артикул на американската поп просвета. Усещане, което може би ще доловите, в случай че гледате документалния филм за нея.

„ Хората ме питат:„ Как би се почувствало по-младото ти Аз, в случай че те види в този момент? И е хубаво да се замисляме за това в някои случаи, само че мисля, че не би трябвало да се пробвате да бъдете човек, който би се харесал на предходното ви Аз, нито да се пробвате да бъдете човек, какъвто си представяте, че ще бъде бъдещото ви Аз. Би трябвало да бъдете тъкмо такива, каквито се чувствате и каквито желаете да бъдете в този миг, в противоположен случай ще полудеете “, безапелационна е Били Айлиш. А ние сме очевидци на трансформацията на нейното ново Аз, което популярност богу не се е отразило на музиката й. Точно такава, каквото чакаме от нея да бъде. С гласа на новото потомство.



 
10 музикални албума, които чакаме с неспокойствие тази година
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР