„Изпълнението на задачи по третата мисия на Българската армия –

...
„Изпълнението на задачи по третата мисия на Българската армия –
Коментари Харесай

Военнослужещи от авиобаза Крумово бяха наградени за участието си в спасителна акция в Пирин

„ Изпълнението на задания по третата задача на Българската войска – „ Принос към националната сигурност в спокойно време “, е основна част от активността на въоръжените сили. Много значимо е българските жители да знаят, че макар провокациите и риска военнослужещите се отзовават постоянно, когато обществеността се нуждае от тяхната помощ “. Това сподели министърът на защитата Стефан Янев през днешния ден, 22 декември, по време на гала по награждаване на военнослужещи от авиобаза Крумово.

Те бяха отличени за осъществяването на задания по търсене и превозване на потърпевша жена, паднала във високопланинска околност под връх Джано в Национален парк „ Пирин “ на 30 октомври 2021 година Министър Янев изрече признателност за проявения професионализъм и за тяхната неустрашимост, като им пожела да запазят духа на дръзновението и на отговорността към това, в което са се клели – да служат на Родината.

Петимата военнослужещи от състава на Военновъздушните сили – подполковник Цветомир Гърков, майор Ангел Рангелов, офицерски претендент Светослав Стоянов, старши сержант Иван Кацаров и младши сержант Велислав Аръков, бях наградени от министър Янев и от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ Без отговорността, себеотрицанието и от време на време поемането на риск, Българската войска няма да бъде в помощ на обществото “, съобщи адмирал Ефтимов. Той уточни, че през 2021 година в осъществяване на третата задача на Въоръжените ни сили са осъществени 10 полета в страната и чужбина за търсене и избавяне, здравна евакуация и превозване на помощи. „ Изпълнени бяха над 960 полета за пожарогасене от въздуха, 886 захода за водохвърляне и за разузнаване, пролетени бяха над 130 летателни часа и изсипани над 1500 тона вода в огнищата на пожарите “, посочи началникът на защитата.

Той добави, че в гасенето на горски и полски пожари, както и за ликвидирането на последици от наводнения, са взели участие формирования от Сухопътните войски, като са изпълнени общо 17 мероприятия с към 1100 военнослужещи и 160 единици техника.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР