Изоставена дюнерджийница, разположена върху тротоар близо до Съдебната палата, блокира

...
Изоставена дюнерджийница, разположена върху тротоар близо до Съдебната палата, блокира
Коментари Харесай

Пешеходци роптаят срещу Дюнерджийница на тротоар

Изоставена дюнерджийница, ситуирана върху тротоар покрай Съдебната палата, блокира част от тротоара и пречи на хората да минават. За неудобството алармираха читатели на „ Марица “, които потърсиха медията ни за помощ. Будката за храна се намира на улица „ 4 януари “ №36л По думите на жителите, пешеходците не съумяват да преминат поради нея, а би трябвало са се движат по пътното платно, което съставлява заплаха от пътно произшествие.

Семейство Димитрови, които са притежатели на дюнерджийницата обясниха пред кореспондент на „ Марица “ че площта, върху която е ситуиран обекта не е тротоар, макар че е построена от плочки. По думите им, съгласно нотариалния акт и прилежащите чертежи, тя е част от постройката – нещо като дворче, а действително тротоар в този сектор на улицата липсва.

„ Ако желаеме можем да оградим този терен, тъй като е владеене на етажната благосъстоятелност. Преди да си създадем заведение за бързо хранене, разговаряхме с всичките съседи и те ни дадоха единодушието си. Имаме и позволение от общината “, обясниха Димитрови и обявиха, че хората, които пускат сигнали против тях за злонамарени и си нямат друга рабата. Репортерската инспекция на „ Марица “ сподели, че придвижването по улица „ 4 януари “ е кошмарно и за пешеходците, и водачите – пътното платно е тясно, тротоарите са изкъртени или изобщо липсват.

“Дано нещата се оправят малко когато най-сетне създадат пететажен паркинг на мястото на някогашния ТЕЛК. Поне улицата ще бъде разширена ”, разясниха живеещите в региона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР