Изоставането на Германската социалдемократическа партия от водещата в предизборната надпревара

...
Изоставането на Германската социалдемократическа партия от водещата в предизборната надпревара
Коментари Харесай

Преднината на блока на Меркел пред германските социалдемократи намаля

Изоставането на Германската социалдемократическа партия от водещата в предизборната конкуренция консервативна коалиция на Християндемократическия съюз и баварския Християнсоциален съюз (ХДС/ ХСС) се е свило през последната седмица от 18 на 16 %. Това сочат оповестени през днешния ден данни от изследване на социологическия център "Форса ", поръчано от списание "Щерн " и телевизия Ер Те Ел, съобщи ТАСС.

Подкрепата за блока на канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила не съумя да се задържи на равнище 40 на 100 и спадна на 39 %. Рейтингът на социалдемократите се е повишил с един пункт до 23 %.

По един процентен пункт прибавиха за седмица към своя резултат демократичната Свободна демократическа партия и "Левите ", за които считат да гласоподават надлежно 8 и 9 на 100 от интервюираните. Стабилни останаха рейтингите на "Съюз 90/Зелени " и на евроскептиците от "Алтернатива за Германия " - поддръжката за всяка от тези две партии е 8 на 100.

Броят на колебаещите се е стигнал най-много от началото на годината - 26 на 100 от участниците не знаят за кого ще гласоподават на изборите за Бундестаг на 24 септември, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР