Изолацията, в която се озовахме не само ние, но и

...
Изолацията, в която се озовахме не само ние, но и
Коментари Харесай

3 неща, които ни правят по-красиви и по-отговорни към природата

Изолацията, в която се озовахме освен ние, само че и целият свят, разсъни природата, онази, която ние постоянно сме привикнали освен да не виждаме, само че и да не оценяваме. Въпреки че от години еко тематиката вълнува мнозина, в това число стилната и бюти промишлености, като че ли в този момент се случи това събуждане в посока на устойчивото развиване, за което преди повече говорехме, а не постигахме. Постепенно се появи предпочитание да променим навиците си – и във връзка с продуктите, които купуваме, и по количеството, което действително използваме от тях, без значение дали приказваме за мода, или за козметика. Аз самата още не съм подготвена да стана веган, по-скоро съм покрай вегетарианството, само че от ден на ден обръщам внимание на това, с което се храня (и какво се съдържа в него), на това от какво е направена роклята или блузата, която обличам, чантата, в която нося съкровищата си и най-много какви артикули употребявам за кожата и косата си. Защото има по какъв начин да бъдем и по-красиви, и по-отговорни към природата.

Рокля от лиосел

Наскоро ви кои са най-подходящите материи за лятото, които също така са и устойчиви. Освен това самият Алесандро Микеле предходната седмица сподели фешън сбирка за Gucci напълно от рециклирани материали, тъй че фешън музи дебнат отвред. И защото всяко момиче има потребност от най-малко една рокля в дрешника си за лятото, избираме тя да бъде от лиосел. Една материя от ново потомство, която се прави от дървесна целулоза и е биоразградима, което е още по-важно. Освен това нейното боядисване не изисква избелване, което нормално се употребява при други тъкани и по този метод се понижава въглеродният отпечатък, който при модата се оказа извънредно висок. Едновременно с това лиоселът е мек, удобен и не нервира сензитивната кожа.
               
на Юни 16, 2020 в 10:31 PDT

Чанта от естествени материали

Не мога да си показва лятната рокля без някоя от тези красиви чанти – било то от бамбук, плява или рафия, която също е тип плява, само че по-мека и изцяло екологична. Имам една страхотна находка от предходната година от Zara и макар че мога да я нося и това лято, тъй като този вид чанти още веднъж са цялостен шлагер, се блазня и от някоя нова и по-различна. Освен това имам опрощение – пониженията започнаха.
               
на Май 27, 2020 в 3:13 PDT

Козметика без парабени

Ако през моите 20 обръщах внимание на козметиката си, просто тъй като постоянно съм била с проблематична и сензитивна кожа, то след 30 продуктите на тоалетката ми внезапно се усилиха. Заедно с това станах доста по-внимателна какво тъкмо употребявам, даже и за косата си, която пък ежемесечно е подложена на боядисване. Точно по тази причина измежду новите ми открития е серията Botanique Nourish & Replenish на, която е без парабени и оцветители. От марката са употребявали кокосово масло, което съдържа потребни микроелементи като калий, цинк, йод, сяра, манган и селен и което се предлага при съществени проблеми като косопад, както и алое вера, което пък подтиква растежа, грижи се за скалпа и спомага за задържането на влагата. Заедно те придават необикновен искра на косата и я вършат по-здрава, по-жизнена и еластична. Освен това продуктите я пазят от нездравословни въздействия като слънце, вятър, стилизиране и сушене и са подобаващи и за боядисана коса, което за мен беше доста значимо.
               
на Май 23, 2020 в 6:28 PDT

С поддръжката на 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР