Изолацията на Гимназията по битова техника в Пловдив се срути

...
Изолацията на Гимназията по битова техника в Пловдив се срути
Коментари Харесай

Защо падна изолацията на Гимназията по битова техника в Пловдив?

Изолацията на Гимназията по битова техника в Пловдив се срути през вчерашния ден. Пострадали възпитаници и преподаватели няма макар, че по това време в учебното заведение е имало деца. Учениците са били изведени за малко до изясняване на обстановката. Сградата е била санирана преди 6 години и гаранционният период към този момент е изминал. Затова ще се наложи пари да се търсят от бюджета на учебното заведение или от запасите на Министерството на образованието.

Вижте повече от репортера ни Димитър Димитров, който е в Гимназията по битова техника.

Пловдив

Парчетата от покривното пространство са толкоз тежки, че при рухването им от 15 метра са можели да провокират съществени пострадвания. Затова управлението на гимназията е взело ограничения учениците да бъдат евакуирани.

Днес обаче образователните занятия са възобновени. Тепърва следва да се разбере каква е повода да паднат тези десетки квадратни метри материали.

Директорът на гимназията Гергана Георгиева съобщи пред нашата камера, че се чака експерт от застрахователната компания да посети учебното заведение, с цел да направи оглед на вредите, поканени са също представители на строителната компания и строителния надзор.

Санирането на постройката е правено през 2013 година, гаранционният период е изминал, само че в случай че се откри, че има проблеми при построяването на изолацията, ще се потърси отговорност от строителната компания, сподели Георгиева.

Вижте повече във видеото

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР