Изобретателят на изчезващия спрей, който се използва от футболните съдии

...
Изобретателят на изчезващия спрей, който се използва от футболните съдии
Коментари Харесай

Изобретателят на изчезващия спрей изнудва ФИФА за 30 милиона евро

Изобретателят на изчезващия спрей, който се употребява от футболните съдии за маркиране на терена, желае 30 милиона евро от ФИФА за използването му и заплашва да се обърне към съда за отбрана на правата му.

Бразилският предприемач Хайне Алемане е създал спрея " Спуни " през 2000 година. Продуктът се употребява за първи път на идната година на равнище професионален футбол в шампионата на Бразилия, а през 2002 година Алемане го патентова.

Турнирът за Копа Америка през 2011 година става първия огромен конгрес, когато " Спуни " дебютира, след което навлиза всеобщо във футбола даже и на равнище международно състезание. Оказва се, че правата на изобретателя не са били предпазени по неговите изказвания.

" От ФИФА се крият. Обръщал съм се доста пъти, защото имам патент. Правят се, че това не ги визира, а кражбата продължава.

Аз не желая самопризнание, а почитание ", разяснява бразилецът пред Глобо Еспорте. Той ще се обърне към съда и Международния съвет на футболните асоциации с молба потреблението на спрея да бъде прекратено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР